Uzanlar bir dava daha açtı

Uzanlar bir dava daha açtı

Uzan Ailesi, ÇEAŞ ve KEPEZ şirketlerine el konulduğu gerekçesiyle, Stockholm Ticaret Odası'nda tahkim merkezine 2.5 milyar euroluk dava açtı

A+A-

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Uzan Ailesi'nin sahibi oldukları ÇEAŞ ve KEPEZ şirketlerine el konulduğu gerekçesiyle Stockholm Ticaret Odası'nda tahkim merkezine 2.5 milyar euroluk dava açtığını belirterek, kendilerinin mahkemeden bu davanın talebinin reddini istediklerini söyledi.

Uzan Ailesi daha önce de aynı gerekçelerle Cenevre'de Uluslararası Tahkim Merkezi'ne 15.6 milyar dolarlık, Polonya'da da 5 milyar dolarlık dava açmış, davaları Türkiye kazanmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkan ve üyelerini kabulünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, "Benzer davaları emsal gösterip bu davanın kabul edilmemesiyle alakalı ilk girişimlerimiz olacak. Elimizde bu manada alınmış çok fazla uluslararası tahkim kararları var. Bütün bunları ibraz edeceğiz" dedi.

Uluslararası Tahkim Heyeti'nin Libenanco davasıyla ilgili verdiği kararlarda temyiz yolunun dahi kapalı olduğunu kaydeden Yıldız, "Bu dava şimdi bir başka yere açılıyor. Bu davanın başlatılması doğru değil... Bunun için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu dava kabul edilmemeli" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.