Vadeliler Omicron endişesisiyle sert düştü

Vadeliler Omicron endişesisiyle sert düştü

COVID-19'un yeni varyantı Omicron'un yarattığı endişeler Moderna CEO'sunun mevcut aşıların daha az etkili olacakları ifadelerinin etkisi ile ABD ve Avrupa vadeli endekslerini vurdu.

A+A-

COVID-19'un yeni varyantı Omicron'un yarattığı endişeler Moderna CEO'sunun mevcut aşıların daha az etkili olacakları ifadelerinin etkisi ile ABD ve Avrupa vadeli endekslerini vurdu. Omicron'a özel aşıların geliştirilmesi ve büyük ölçekli olarak dağıtılmalarının aylar alacağı yönündeki değerlendirmeler, hızla yayılması beklenen bu varyantın küresel ekonomik toparlanmaya zarar verebileceği değerlendirmelerini yeniden ön plana çıkardı. 

Bu sabah vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 545 puan, yüzde 1,55 gerilerken, S&P 500 vadeli endeksinde kayıp yüzde 1,25 ve Nasdaq 100'de kayıp  yüzde 0,70 oldu. Avrupa'da da vadeli endeksler sert düşüşlerle karşı karşıya. Asya piyasalarını negatife döndüren Omicron endişeleri ile FTSE 100 vadeli endeksi 134 puan, yüzde 1,88, FDAX yüzde 2,33 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi 2,62 düştü.