Vakıfbank'ın karı yüzde 29 düştü

Vakıfbank'ın karı yüzde 29 düştü

Vakıfbank'ın ilk çeyrek sonunda solo net kârı, ücret komisyon gelirleri ile net faiz gelirlerindeki gerilemenin etkisiyle yüzde 29 düşüşle 373.61 milyon lira oldu.

A+A-

Vakıfbank'ın ilk çeyrek sonunda solo net kârı, ücret komisyon gelirleri ile net faiz gelirlerindeki gerilemenin etkisiyle yüzde 29 düşüşle 373.61 milyon lira oldu. Daralan net faiz marjları ve ücret komisyon gelirlerindeki azalmanın piyasada, Vakıfbank'ın ilk çeyrekte 346 milyon lira net kâr açıklaması bekleniyordu.

Bankanın ilk çeyrek sonunda krediler ve alacaklar kalemi de 2013 sonuna göre yüzde 3.3 artışla 89.6 milyar lira oldu. Vakıfbank'ın net faiz gelirleri geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 düşüşle 1.06 milyar lira olurken, ücret ve komisyon gelirleri de yüzde 18 daralarak 145 milyon liraya geriledi. Toplam aktif büyüklüğü 139 milyar liraya ulaşan Vakıfbank'ın mevduatları da aynı dönemde yüzde 2 artışla 83 milyar liraya yükseldi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.