Yunanistan’daki seรงimin galibi yine SYRIZA oldu. Gecenin en รงok konuลulan olayฤฑ eski Ekonomi Bakanฤฑ Yanis Varoufakis’in oy verme iลleminin baลlamasฤฑna saatler kala iki ayrฤฑ rakip partiye birden oy istemesi oldu.
OY VERME ฤฐลLEMฤฐ รNCESฤฐ SKANDAL MESAJ
Yunanistan’da seรงimin galibi yรผzde 35,47 ile mecliste 145 sandalye kazanan SYRIZA oldu. SYRIZA’nฤฑn bir yฤฑlda ikinci zaferini ilan ettiฤi gecede eski Ekonomi Bakanฤฑ Yanis Varoufakis, oy verme iลleminin baลlamasฤฑna saatler kala Twitter hesabฤฑndan attฤฑฤฤฑ mesaj ile รผlkede bรผyรผk tartฤฑลma yarattฤฑ.
รฤฐPRAS’A ฤฐHANET ETTฤฐ
รipras hรผkรผmetinin eski Ekonomi Bakanฤฑ ve รipras’ฤฑn kadim dostu olan Yanis Varoufakis, oy verme iลleminin baลlamasฤฑna saatler kala Twitter hesabฤฑndan attฤฑฤฤฑ mesajlarla Baลbakan รipras’a ‘ihanet etti’. Varoufakis, ilk mesajฤฑnda takipรงilerine kurtarma paketine karลฤฑ รงฤฑkan Yunan Komรผnist Partisi’ne oy vermeleri รงaฤrฤฑsฤฑ yaptฤฑ.
ฤฐKฤฐ AYRI PARTฤฐYE GรZ KIRPTI
Eski Bakan, ikinci mesajฤฑnda ise yeni kurulan ‘Ulusal Birlik’ (Laiki Enotita) partisine oy vereceฤini aรงฤฑkladฤฑ. Eski bakan, birkaรง ay รถnce Syriza’dan vekil seรงilmesine raฤmen ลimdi iki ayrฤฑ partiye birden gรถz kฤฑrpan tutumuyla tepki รงekti.
YฤฐNE KOALฤฐSYON
25 Ocak 2015 tarihinde yapฤฑlan genel seรงimlerde 149 sandalye kazanarak birinci parti olan SYRIZA’nฤฑn tek baลฤฑna hรผkรผmet kurabilmek iรงin en az 151 milletvekiline ihtiyacฤฑ vardฤฑ ve bu yรผzden koalisyon kurmak zorunda kalmฤฑลtฤฑ. Dรผn yapฤฑlan seรงimde yรผzde 35,47 ile mecliste 145 sandalye kazan partinin iktidarฤฑnฤฑ koruyabilmesi iรงin yine koalisyon kurmasฤฑ gerekecek.







