VİOP'ta 10 TL ile altın işlemi yapılabilecek

VİOP'ta 10 TL ile altın işlemi yapılabilecek

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda 1 gram altın sözleşmeleri alınıp satılabilecek. Böylece 10 TL'nin altında teminatla altına yatırım yapılabilecek

A+A-

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören 100 gramlık altın vadeli işlem sözleşmeleri, 16 Haziran 2014 Pazartesi gününden başlayarak yerini 1 gramlık sözleşmelere bırakacak.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, vadeli piyasalarda bireysel yatırımcıların altın sözleşmelerine daha düşük teminat tutarlarıyla yatırım yapma olanağı sağlamak amacıyla, halihazırda 100 gramlık altın vadeli işlem sözleşmelerinin büyüklüğü 1 gram olarak değiştirildi.

Bu değişiklik dünyada bireysel altın yatırımcısının en yoğun olduğu ülkelerin başında gelen Türkiye'de, yatırımcıların yaklaşık 10 Türk Lirasının (TL) altında teminatlarla altına yatırım yapmalarına ve spot piyasaya alternatif bir piyasada altın fiyatının daha doğru şekilde oluşmasına imkan tanıyor.

VİOP altın sözleşmelerinde işlemler güvenli ve şeffaf bir piyasa ortamında görülen fiyatlardan gerçekleşiyor. Söz konusu sözleşmelerde vade sonu uzlaşma fiyatı ise Londra'da öğleden sonra yapılan altın fiyatını sabitleme (The London Gold Fixing P.M.) seansında oluşan altın dolar/ons fiyatının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın saat 15.30’da açıkladığı gösterge niteliğindeki dolar satış kuru kullanılarak TL/grama çevrilmesiyle bulunuyor. Bu şekilde altın sözleşmelerindeki fiyatlar uluslararası piyasalara bağlı belirleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.