Volkswagen ve Ford Türkiye'de ortak araç üretecek

Volkswagen ve Ford Türkiye'de ortak araç üretecek

VW ticari aracı Crafter ve Transporter’ın üretimini,  Ford Otosan'ın Transit ve Custom üretimini gerçekleştirdiği Gölcük fabrikasında planlıyor

A+A-

Amerikan otomotiv devi Ford Motor Company ile Alman otomotiv devi Volkswagen arasındaki stratejik işbirliği ilk meyvesini Türkiye’de vermeye hazırlanıyor.

bloomberght.com'da yer alan habere göre, Bloomberg HT'ye konuşan konuya yakın 3 kaynak, ABD pazarının en büyük iki markasından biri olan Ford ile, Avrupa'nın en büyük markası olan Volkswagen'in elektrikli ve otonom araçlarını birbirlerinin fabrikasında üreterek büyük bir oranda maliyetleri azaltmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bu 
kapsamda, VW ticari aracı Crafter ve Transporter’ın üretimini,  Ford Otosan'ın Transit ve Custom üretimini gerçekleştirdiği Gölcük fabrikasında planlıyor.

Konuya ilişkin Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ‘’Ford ve VW ortak araç geliştirme ve üretme konusunda bir süredir görüşüyorlar. Ortada varılan bir anlaşma henüz yok. Çalışmalar sona yaklaşmakla birlikte halen devam ediyor. Çok kısa bir zaman sonra resmi açıklama her iki şirket tarafından yapılacaktır’’ açıklamasını yaptı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.