Waystar'ın halka arz büyüklüğü belli oldu

Waystar'ın halka arz büyüklüğü belli oldu

Sağlık hizmetleri yazılım firması Waystar halka arzda 968 milyon dolar topladı.

A+A-

Waystar Perşembe günü yaptığı açıklamada, hastanelerin ve doktor muayenehanelerinin mali durumlarını yönetmelerine yardımcı olan özel sermayeli bir yazılım sağlayıcısı olan Waystar'ın ilk halka arzında 968 milyon dolar topladığını söyledi.
Waystar, 45 milyon hissenin halka arzının hisse başına 21.50 dolardan fiyatlandırıldığını söyledi. Belirtilen aralığın ortasında yer alan fiyatlandırma, Waystar'a 3,69 milyar dolarlık tamamen seyreltilmiş bir değerleme sağlıyor.

Waystar'ın halka arzındaki ilerleme, alüminyum geri dönüşüm şirketi Novelis'in bu hafta başında 945 milyon dolar kadar para toplayacağı borsa çıkışını geri çekmesinin ardından yeni listelemeler için pazarın açık kaldığını gösteriyor.

Novelis "olumsuz piyasa koşullarını" gerekçe gösterirken, halka arz çalışmalarına yakın kaynaklar şirketin sahibi Hindistanlı Hindalco Industries'in halka arzı gerçekleştirebileceğini söyledi.
Dealogic'e göre şirketler bu yıl ABD borsalarında halka arz yoluyla 15 milyar dolardan fazla para topladı ve bu rakam geçen yılın bu dönemindeki yaklaşık 9,1 milyar dolardan keskin bir artış gösterdi.
Halka arzın ardından Waystar'ın ana hissedarları olan EQT, CPPIB ve Bain sırasıyla yaklaşık %29,2, %22,3 ve %16,8'lik paya sahip olacak.
Waystar, 2017 yılında Navicure ve ZirMed'in birleşmesiyle kuruldu. Şirket, büyük hastane sistemleri gibi müşterilere hastalardan fatura tahsilatı konusunda yardımcı olan ödeme yazılımları geliştiriyor.
Bir önceki yıl 705 milyon $ gelirle 51,5 milyon $ net zarara kıyasla, 2023 yılı için 791 milyon $ gelirle 51,3 milyon $ net zarar bildirdi.
İsveçli özel sermaye şirketi EQT ve CPPIB'nin şirketin çoğunluk hissesini Bain Capital'den satın aldığı 2019 yılında şirkete 2,7 milyar dolar değer biçilmişti.
EQT ve Kanadalı emeklilik devi CPPIB'nin sahipliğinde Waystar, 2020 yılında eSolutions da dahil olmak üzere bazı rakiplerini satın alarak ölçek kazandı ve Medicare olarak bilinen yaşlılar için kârlı devlet sağlık sigortası pazarındaki varlığını artırdı.


İlgili Haberler