WhatsApp Pay Meta'ya ödeme yapmaya teşvik edebilir

WhatsApp Pay Meta'ya ödeme yapmaya teşvik edebilir

WhatsApp, Hindistan'da ticari faaliyetlerini artırmak için rakip dijital ödeme sağlayıcılarının hizmetlerini uygulama içinde sunmaya başlayacağını duyurdu.

A+A-

Hindistan'da 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ın uygulama içi ödeme hizmeti WhatsApp Pay’i sadece 100 milyon kişi kullanıyor. Ancak bundan böyle rakip hizmetler de WhatsApp içinde kullanılabilecek. Meta bu uygulamasıyla Hindistan pazarından daha fazla gelir etmeyi hedefliyor

WhatsApp’taki bu güncellemeler, Meta'nın ticari mesajlaşmayı büyüme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, ticari mesajlaşmanın şirketin satış büyümesinin önemli bir parçası olduğunu belirtiyor. Bu güncellemeler, reklam işinin yanı sıra metaverse projesine yönelik baskılar arttıkça daha da önem kazanıyor. WhatsApp Pay kullanıcılarının Hindistan'da sınırlı kalacağı, ancak diğer ödeme yöntemlerini kullanarak işletmelerle hala işlem yapabilecekleri belirtiliyor.

Hindistan'da her ay yaklaşık 300 milyon kişinin UPI aracılığıyla 180 milyar dolar harcadığı düşünüldüğünde, bu yeni ödeme seçenekleri, işletmeleri WhatsApp kullanıcılarına erişmek için Meta'ya ödeme yapmaya teşvik edebilir.

Meta ayrıca, Meta Verified abonelik programını dünya genelindeki işletmelere sunarak, şirketlerin özgünlüklerini doğrulamalarına ve içeriklerini kullanıcıların akışlarında yükseltmelerine olanak tanıyor. Bu gelişmelerle birlikte, WhatsApp'ta iş yapan tüm şirketlerin yeni ödeme araçlarından faydalanabileceği belirtiliyor.

Meta Verified abonelik programı ise başlangıçta Instagram ve Facebook'ta bir avuç ülkede kullanılabilecek ve daha sonra WhatsApp'a genişleyecek. Bu abonelik programı, şirketlerin kullanıcılarının ilgisini çekmek ve içeriklerini ön plana çıkarmak için bir mekanizma sunuyor. Bu gelişmeler, Hindistan'ın en büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın ticaret alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler