WhatsApp'a yepyeni bir özellik daha geliyor

WhatsApp'a yepyeni bir özellik daha geliyor

WhatsApp, yöneticilerin gruplarını daha rahat yönetebilmeleri için alt grupların oluşturulabileceği Topluluklar özelliği için çalışmalar yürütüyor.

A+A-

WhatsApp, yeni bir Topluluklar özelliği üzerinde çalışıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre yeni özellik, yöneticilerinin grupları üzerinde daha fazla hakimiyet sağlamasına olanak tanıyacak. Topluluklar özelliği, grup içerisinde daha küçük alt gruplar oluşturmaya yarıyor.

WhatsApp hakkında yaptığı güvenilir haberlerle tanınan WABetaInfo, test aşamasındaki Topluluklar özelliğinin nasıl görüneceğine dair ilk görselleri ve özelliğe dair bazı detayları paylaştı. Yöneticiler, Topluluk Davet Bağlantısı aracılığıyla fazla sayıda üye içeren gruplarında belirli amaçlar veya özellikler üzerine daha az üyeye sahip alt gruplar oluşturabilecek. Bu durum yöneticinin grubu yönetmesini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Gruplar ve Topluluklar'ın karıştırılmaması için de platform küçük bir tasarım değişikliğine gidiyor. Topluluk simgeleri, gruplardaki dairesel simgelerin aksine yuvarlatılmış köşelere sahip kareler olacak. Platform, bu tasarımı Ekim ayında yanlışlıkla etkinleştirmiş ve ardından devre dışı bırakmıştı.

WhatsApp'ın şu an için geliştirilme aşamasında olduğu Topluluklar özelliğinin resmi olarak ne zaman sunulacağına dair bir bilgi bulunmuyor.