WHO Zika virüsü için toplanıyor

WHO Zika virüsü için toplanıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bağımsız uzmanları, Zika virüsüne dair küresel bir acil durum ilan edilmesi gerekip gerekmediğini tartışmak üzere bugün toplanıyor

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bağımsız uzmanları, Brezilya'da binlerce kusurlu doğuma neden olan Zika virüsüne dair küresel bir acil durum ilan edilmesi gerekip gerekmediğini tartışmak üzere bugün toplanıyor.

WHO tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada virüsün çok hızlı bir şekilde yayıldığı ve Amerika kıtasında 4 milyon insanı etkileyebileceği belirtilmişti.

Acil durum ilan edilmesi halinde uluslararası adımlar hızlandırılıp, hastalığın araştırılmasına daha çok öncelik verilecek. Zika virüsü konusunda şu ana kadar yavaş davranıldığına dair eleştiriler var.

WHO, Batı Afrika'da 10,000'den fazla insanın ölümüne neden olan Ebola salgınına geç cevap verdiği için yoğun eleştiriler almasının ardından ileride bu tür krizlerde daha hızlı davranacağı sözünü vermişti.

Uzmanlardan oluşan 12 kişilik bir ekip konuyu telekonferans üzerinden tartışırken, WHO en erken Salı öğleden sonra konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu.

Brezilya şu ana kadar 4,000 mikrosefali olduğundan şüphelenilen vaka bildirirken, bu şartlarda bebekler normalden daha küçük beyinlerle doğuyorlar. Her ne kadar bağlantı kesin olmasa da Sağlık Bakanlığı bu durumu Zika ile ilişkilendirdi.

Uzmanlar virüsün yayılmasıyla diğer ülkelerde de Zika bağlantılı doğum kusurları görüleceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.