Xiaomi'nin çok konuşulan elektrikli aracının fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin çok konuşulan elektrikli aracının fiyatı belli oldu

Elektrikli araç pazarının yeni oyuncusu Xiaomi'nin merakla beklenen ilk elektrikli araç modelinin fiyatı açıklandı.

A+A-

Çinli elektronik üreticisi bu hafta siparişleri almaya hazırlanırken, Xiaomi CEO'su Pazartesi günü yaptığı açıklamada, firmanın ilk elektrikli aracının 500.000 yuan (69.424 $) altında fiyatlandırılan "en iyi görünümlü, sürüşü en kolay ve en akıllı araba" olmasını hedeflediğini söyledi.

Şirket Perşembe akşamı resmi fiyat aralığını açıklayacak ve SU7 olarak adlandırılan ve SU kısaltması Speed Ultra olan otomobil için sipariş almaya başlayacak. CEO Lei Jun'un resmi Weibo hesabından yaptığı yorumlar, şirketin fiyat aralığının üst sınırını ilk kez teyit ettiğini gösteriyor.

Xiaomi'nin Aralık ayında aracı tanıtmasından ve dünyanın ilk beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedeflediğini açıklamasından bu yana otomobile yönelik beklenti artıyor. Lei, Tesla'dan (TSLA.O) daha iyi hızlanma sağlayabilen teknolojiye sahip olduğunu, arabaları ve Porsche'nin elektrikli araçlarını açtığını lanse etti.

Çin'deki Xiaomi mağazaları da Pazartesi günü aracı sergilemeye başladı ve potansiyel müşteriler ve otomobil blogcuları "okyanus mavisi" versiyonu yakından görmek için sıraya girdi. Ayrıca şirket "Xiaomi Car" uygulamasını Çin uygulama mağazalarına yükledi.

SU7, biri tek şarjla 668 km'ye (415 mil) kadar sürüş menzili ve diğeri 800 km'ye kadar menzil olmak üzere iki versiyonda sunulacak. Karşılaştırmak gerekirse, Tesla'nın Model S'i 650 km'ye kadar menzile sahip.
Çin'in beşinci en büyük akıllı telefon üreticisi, akıllı telefonlara olan talebin durgunlaştığı bir dönemde elektrikli araçlara yönelmek istiyor ve bu planını ilk kez 2021 yılında dile getirmişti. Elektrikli araç geliştirmek için otomobil üreticileriyle ortaklık kuran diğer Çinli teknoloji şirketleri arasında telekom devi Huawei HWT.UL ve arama motoru firması Baidu (9888.HK) yer alıyor.

Xiaomi, on yıl içinde otomobillere 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi ve Çin'in elektrikli araç pazarında, arz bolluğuna katkıda bulunma konusunda isteksiz olan yetkililerden onay alan birkaç yeni oyuncudan biri.

İlgili Haberler