Xiaomi’nin elektrikli otomobili işte böyle görünüyor

Xiaomi’nin elektrikli otomobili işte böyle görünüyor

Xiaomi'nin mart ayında duyurduğu otomotiv hedeflerinin ilk meyvesi olan Xiaomi M1 elektrikli otomobili ilk kez göründü.

A+A-

Genelde akıllı telefonları ile tanıdığımız üreticiler şu sıralar kendini aşarak otomotiv alanında da faaliyet gösterme çabasına içerisine girdi. Aslında Xiaomi’yi bir çaba içinde saymamız pek doğru olmaz, zira şirket halihazırda binlerce çeşit ürünü piyasaya sürdü. Bunla arasından en heyecan verici sayabileceğimiz elektrikli otomobil Xiaomi M1 için ilk görseller geldi. 

Xiaomi M1 render görüntüleri ile sade tasarım açığa çıkıyor

Oldukça sade görünen Xiaomi M1’in geleceğini Mart ayında yapılan şirket duyurusu ile öğrenmiştik. Xiaomi Motors adıyla kurulan yeni şirket, elektrikli otomobiller üretmek için çalışmalara başlayacaktı ve bu görüntüler ile bir dönüm yaşanıyor. Aracın bazı iç ve dış tasarım detaylarını gösteren render görüntüleri, Xiaomi’nin resmi forumu aracılığıyla paylaşıldı. Heyecan verici görünen fütüristik tasarımıyla Xiaomi M1, sedan tutkunlarını ayrı bir dünyaya kadar götürebilir. 

Özellikle Xiaomi akıllı telefon kullanıcılarının bildiği MIUI işletim sistemi otomobiller için harmanlanarak bu aracın navigasyon sistemine entegre edilmiş. Bu noktada Xiaomi cihazlarımızla iyi bir uyum yakalanmasını bekliyoruz.

Teknik detaylar hakkında pek fazla bilgiye sahip olmasak da konfigürasyon seçeneklerinin neler olduğunu biliyoruz. Türkçe desteklemeyen Xiao AI sesli asistanı navigasyon sistemine entegre şekilde bulunacak ve kokpitte holografik ve geniş bir kontrol merkezi olacak.