Yabancı yatırımcılar Türk tahvillerine akın ediyor

Yabancı yatırımcılar Türk tahvillerine akın ediyor

Yabancı yatırımcılar 12 Ocak haftasında tahvillerde 425 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

A+A-

Yılın ilk haftasında durgunluk yaşanan tahvil piyasası yılın ikinci haftasında yüklü yabancı girişine sahne oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yabancı yatırımcıların tahvilde net alımı 12 Ocak haftasında 425 milyon dolar olarak gerçekleşti. Böylelikle 8 Aralık haftasından bu yana en yüklü yabancı girişi görüldü.

Aynı dönemde hisse tarafının da hareketlendiği izlendi. Yabancı yatırımcılar hissede net 157 milyon dolarlık alım yaptı.

Seçimlerden bu yana özellikle tahvil tarafında yabancının ilgisinin arttığı görülüyor. Dünyanın tahvil piyasasındaki en büyük oyuncularından biri olan Pimco da TL tahvillerde yatırıma başladığını belirtmişti. 

Pimco Türkiye'nin kredi notunda yatırım yapılabilir seviyeye ulaşma yolunda olduğunu da belirtti.

Financial Times'ın haberine göre Pimco'nun gelişmekte olan piyasalar ekibinin başında bulunan Pramol Dhawan, "Faiz oranları önemli ölçüde arttı, maliye politikası sıkılaştı. Yetkililer sürdürülemez programları gevşetmeye devam ediyor. Program, bireysel tasarruf sahiplerini TL'ye yatırım yapmaya ve ABD dolarından uzaklaşmaya teşvik ediyor. Tüm bu çabalar işe yarıyor" dedi.

Dhawan, Pimco'nun yerli Türk varlıkları konusunda "çok yapıcı" olduğunu da sözlerine ekledi.

Dhawan, her şey plana uygun giderse önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke notuna ulaşabileceğini söyledi.

Türkiye, 2016 yılında yatırım yapılabilir ülke statüsünü kaybetmişti. Son dönemde ise kredi derecelendirme kuruluşlarından not görünümü ile ilgili pozitif adımlar gelmişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler