Yabancılar hem tahvil hem hisse sattı

Yabancılar hem tahvil hem hisse sattı

Yurtdışında yerleşik kişiler 23 mayıs haftasında 663 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi, 198.6 milyon dolarlık hisse senedi sattı

A+A-

 Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü, 23 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 663 milyon dolar azaldı.

TCMB'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 198.6 milyon dolar azaldı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 23 Mayıs haftası itibarıyla 49.89 milyar dolar oldu. Verilere göre, 16 Mayıs haftasında DİBS stoku 50.56 milyar dolar, arındırılmış çıkış tutarı 245 milyon dolar olmuştu.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 23 Mayıs haftası itibarıyla 62.19 milyar dolara yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.