Yabancılar Türk tahvillerini azaltacak

Yabancılar Türk tahvillerini azaltacak

JP Morgan tarafından hazırlanan gelişmekte olan ülke tahvil endekslerinde ülke ağırlıklarının değiştirilmesinin ardından Türkiye yerel tahvil piyasasından 2.4 milyar dolar çıkış bekleniyor

A+A-

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, JP Morgan tarafından hazırlanan gelişmekte olan ülke tahvil endekslerinde ülke ağırlıklarının değiştirilmesinin ardından Türkiye yerel tahvil piyasasından 2.4 milyar dolar, Rusya'nın yerel tahvil piyasasından da 2 milyar dolar çıkış olabileceğini belirtti.

JPM GBI-EM Global ve JPM GBI-EM Global Diversified endekslerinde dün yapılan değişikliklerin ardından Morgan Stanley tarafından yayımlanan araştırma notunda, "Ağırlıkların değiştirilmesinin ardından... Kolombiya yerel TES piyasasına 10 milyar dolar giriş, Türkiye ve Rusya piyasalarından sırasıyla 2.4 milyar dolar ve 2 milyar dolar çıkış bekliyoruz" denildi.

Türkiye'nin endeksteki ağırlığı 1.19 puan düşüşle yüzde 8.02'ye, Rusya'nın ağırlığı ise 0.98 puan düşüşle yüzde 9.02'ye indirilecek.

Kolombiya'nın JPM GBI-EM Diversified endeksindeki ağırlığı 30 Mayıs'tan 30 Eylül'e kadar kademeli olarak yüzde 3.24'ten yüzde 8.05'e yükselecek.

Gelişmekte olan ülke devlet tahvillerine yatırım yapan fonlar kompozisyonlarını JP Morgan tarafından derlenen endekslere göre belirliyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.