Yabancıların Ağustos ayında en çok alıp sattığı hisseler

Yabancıların Ağustos ayında en çok alıp sattığı hisseler

Yabancılar Ağustos ayında en fazla Garanti Bankası, Doğuş Otomotiv, Türk Traktör, İş Bankası ve Migros aldı

A+A-

Gedik Yatırım günlük bülteni:

Piyasa Gündemi Yurt dışında bu haftanın en önemli verisi 13 Eylül günü ABD enflasyonu olurken, 14 Eylül günü ise Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı takip edilecek. İki başlıkta piyasaların seyrinde belirleyici olabilir. Yurt içinde ise Fitch tarafından yapılan değerlendirme bulunuyor. Yeni haftaya başlarken, Fitch etkisi olumlu yansıyabilir. Veri takviminde bugün Türkiye verileri takip edilecek. Dışarıda açıklanacak veri akışı bulunmuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler o

10:00 TR Sanayi Üretimi Önem: Yüksek 

10:00 TR Ödemeler Dengesi Önem: Yüksek BIST-100

Güne Başlangıç

Yurt içi piyasaların gündeminde Fitch tarafından yapılan değerlendirme bulunuyor. Kuruluş, cuma günü Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti, not görünümünü ise iki yıl aradan sonra "negatif"ten "durağan"a çektiğini bildirdi. Bu sabah açılışta Fitch etkisi hissedilebilir. Küresel piyasalarda bugün veri takvimi sakin görülüyor. BIST100 endeksi cuma gününü yüzde 0,15 düşüşle 8.325 seviyesinden kapattı. ABD borsaları cuma gününü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri alıcılı işlem görüyor. Asya piyasalarında yeşil renk hâkim. Avrupa borsalarının hafif alıcılı güne başlaması bekleniyor. Endeks kapanışında 26,83-26,8505 TL bölgesinde bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:10 itibariyle 26,78'li seviyelerden işlem görüyor. BIST 100 Endeksinin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Stratejisi

Haftanın son işlem gününde dar bantta dalgalı seyir izleyen endeks, yeni zirve test etse de sınırlı kayıp ile kapanış gerçekleştirdi. Cuma akşamı Fitch'in Türkiye kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltmesi ile yeni haftaya başlangıç yapacak endekste, gün içi 8.270 ve 8.225 desteklerini takip edeceğiz. 8.225 altında fiyatlamanın devam etmesi durumunda 8.100 bölgesine doğru satış baskısının devamı beklenebilir. Yükselişlerde 8.400 zirvesi üstünde 8.500 ve 8.620 dirençleri hedeflenebilir.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar Ağustos ayında nette 683 milyon dolarlık satış yaparken yılbaşından bu yana toplam çıkış 1.357 milyon dolar seviyesine ulaştı. Ağustos ayında en fazla alınan hisseler Garanti Bankası, Doğuş Otomotiv, Türk Traktör, İş Bankası ve Migros olurken, Tüpraş, Türk Hava Yolları, Tofaş, Koç Holding ve Enerjisa en fazla net satım yapılan hisseler oldu.

İlgili Haberler