Yalova'da seçim CHP'nin

Yalova'da seçim CHP'nin

AKP adayının 1 oy farkla kazandığı Yalova'daki seçim, itirazlar üzerine yapılan yeniden sayım sonucunda 6 oy farkla CHP'ye geçti

A+A-

Yalova’da belediye başkanlığı seçimini Ak Parti adayı Yakup Koçal’ın 1 oy farkla kazandığının açıklanması ardından CHP, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulundu. Ardından AK Parti 59, CHP de 65 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. İtirazları kabul eden Yalova İl Seçim Kurulu 124 sandıkta yeniden sayım yapılmasını kararlaştırdı. Gece boyunca devam eden ve sabaha karşı biten sayım sonucu Yalova Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Vefa Salman’ın kazandığı açıklandı. Sayman’ın, AK Partili Aday Yakup Koçal’dan sabaha karşı 5 olarak açıklanan oy farkının 6 olduğu belirtildi.


İnce: 1-0 değil, 2-0 yaptık

İl Seçim Kurulu’nca sonucun açıklanması ardından Yalova Adliyesi önünde bekleyen partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’daki tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini söyledi.  İnce, şöyle dedi:

"Bugün 1-0 değil, 2-0 yaptık. Pazar günü bir seçim kazandık, bugün bir seçim daha kazandık. Bu 2-0 oldu. AKP bütün itirazlarını yaptı. Bütün itirazları sonucunda Sayın Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova’nın yeni belediye başkanıdır. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez çünkü bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır. Bilgileri, belgeleri elimizdedir. Bu süreçte sandık başlarında hakkımızı yedirmeyen, sandık başlarında okul bahçelerinde 1 oyumuza zarar gelmemesi için canla başla çalışan tüm sandık görevlilerine, sağcılara, solculara, ülkücülere, ulusalcılara, başörtülülere, başı açıklara, doğululara, batılılara, herkese bütün cumhuriyetçilere, bütün Atatürkçülere, bize, partimize adayımıza gönlünü açan bütün yurttaşlarımıza, Alevilere, Sunilere, Şafilere hiçbir ayrım yapmadan bütün Yalova’daki yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürler."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.