Yalova'da yerel seçim tekrarlanacak

Yalova'da yerel seçim tekrarlanacak

Yüksek Seçim Kurulu, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimini oy kullanma ehliyeti olmayan 7 kişinin oy kullandığı gerekçesiyle iptal etti

A+A-

Sonucu, yapılan itirazlar nedeniyle kamuoyu tarafından yakından takip edilen Yalova'daki belediye başkanlığı seçimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi.  YSK, son sayımda 6 oy farkla CHP'nin kazandığının açıklandığı seçimi oy kullanma ehliyeti olmayan 7 kişinin oy kullanması nedeniyle iptal etti. Karar, Kurul'daki 9 üyenin iptal 2 üyenin ret oyuyla alındı.

AKP, Yalova'daki seçim sonuçlarına kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığı yönünde itiraz etmişti. YSK'nın verdiği karar sonrasında Yalova'da belediye başkanlığı seçimi aynı seçmen listesi ve adaylarla 1 Haziran'da yapılacak.

Salman: Bu defa açık farkla kazanacağız

Kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan CHP adayı Vefa Salman, YSK'nın iptal karanının ardından basın toplantısı düzenledi. Salman, iptal kararıyla ilgili olarak,"Bizim için hiç fark etmez. Allah'ın izni ve Yalovalıların desteğiyle bu seçimi ben yine kazanacağım. Hatta bu sefer öyle bir oyla 6 oyla değil, binlerce fark oyla 1 Haziran'da yapılacak seçimi de kazanacağıma inancım tamdır" dedi.

Salman, H.B.U. kısıtlı olmasına rağmen oy kullandığını ancak bunu seçimin iptali için gerekçe olarak gösteren AKP'nin aynı zamanda bu kişinin partilerinin sandık görevlisi olduğunu gizlemeye çalıştığını belirterek, "Buna rağmen YSK'nın kararı düşündürücüdür. Bu karar artık her ne kadar hukuki değil de siyasi bir karar da olsa biz hukuka saygı duymaya devam ediyoruz. Daha önce de söylemiştim; bizim için hiç fark etmez. Allah'ın izni ve Yalovalıların desteğiyle bu seçimi ben yine kazanacağım. Hatta bu sefer öyle bir oyla 6 oyla değil, binlerce fark oyla 1 Haziran'da yapılacak seçimi de kazanacağıma inancım tamdır" dedi.

Arınç: Normal prosedür

Hükümet kanadından Yalova'dak ibelediye başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  "Bu, normal prosedürdür. Şüphesiz bu seçimlere AK Parti çok güçlü şekilde hazırlanacak ve katılacak, iptal edilen bu seçimlerde belediye başkanlıklarını kazanabilmek için bütün gücüyle gayret edecektir" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.