Rusya merkezli teknoloji ลirketi Yandex, Tรผrkiyeโdeki dijital pazardaki konumunu gรผรงlendirmek amacฤฑyla 400 milyon dolarlฤฑk yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ hedeflediฤini duyurdu. ลirketin aรงฤฑklamasฤฑna gรถre, Yandex bu yatฤฑrฤฑmฤฑ bilgi teknolojisi รผrรผnlerini yerelleลtirerek Tรผrkiye pazarฤฑna รถzel รผrรผn ve hizmetler geliลtirmek iรงin yapacak.
Yandex Tรผrkiye CEOโsu Alexander Popovskiy, Tรผrkiyeโnin dijital potansiyeline gรผvendiklerini vurguladฤฑ. Popovskiy, โรnรผmรผzdeki รผรง yฤฑl iรงerisinde Tรผrkiyeโde bilgi teknolojisi รผrรผnlerine 400 milyon dolarฤฑn รผzerinde yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ ve yรผzlerce kiลiye istihdam saฤlamayฤฑ planlฤฑyoruzโ dedi.
Popovskiy, Yandex’in Tรผrkiye’ye uzun vadeli bir yatฤฑrฤฑm planฤฑyla yaklaลtฤฑฤฤฑnฤฑ, Tรผrkiyeโye รถzel olarak geliลtirilmiล รผrรผnler piyasaya sรผrmeyi hedeflediklerini belirtti. “Amacฤฑmฤฑz, Tรผrkiye pazarฤฑna deฤer katmak ve yerelleลtirilmiล, kullanฤฑcฤฑ dostu hizmetler sunmaktฤฑr. Yakฤฑnda Tรผrkiyeโye รถzel olarak geliลtirdiฤimiz yapay zeka destekli arama motorumuzu tanฤฑtacaฤฤฑz,โ ifadelerini kullandฤฑ.
Yandexโin kรผresel pazarda rekabetรงi olma stratejisinin yerel kullanฤฑcฤฑlarฤฑn ihtiyaรงlarฤฑna odaklanma รผzerine kurulu olduฤunu vurgulayan Popovskiy, โBirรงok kรผresel ลirket tek bir standart yaklaลฤฑmฤฑna odaklanฤฑrken, biz โyerel olโ stratejisini benimsiyoruzโ dedi.
Tรผrkiye’nin Dijital Geleceฤine Yatฤฑrฤฑm
Tรผrkiyeโnin teknoloji sektรถrรผnde attฤฑฤฤฑ adฤฑmlarฤฑn umut verici olduฤunu belirten Popovskiy, “Tรผrkiye ekonomisi zorluklara raฤmen bรผyรผmeye devam ediyor. รlke, dรผnyanฤฑn en yรผksek internet kullanฤฑm oranlarฤฑndan birine sahip ve bu, dijital inovasyon iรงin gรผรงlรผ bir zemin oluลturuyor. Biz de bu ortamda Tรผrkiyeโye katkฤฑda bulunmayฤฑ amaรงlฤฑyoruz” diye ekledi.
Popovskiy, Tรผrkiyeโdeki dijital ekonominin bรผyรผmesine katkฤฑ saฤlamak amacฤฑyla hรผkรผmetin desteklediฤi โsaฤlฤฑklฤฑ rekabetโ ortamฤฑnฤฑn da son derece รถnemli olduฤunu sรถyledi. Popovskiy, โTรผrk hรผkรผmetinin teknoloji pazarฤฑ ve dijital ekonomide rekabeti teลvik eden adฤฑmlarฤฑnฤฑ memnuniyetle karลฤฑlฤฑyoruz,โ dedi.
Yandex, Tรผrkiyeโde navigasyon hizmetlerine yeni รถzellikler eklemeyi ve bu hizmetleri daha da geliลtirmeyi planlฤฑyor. ลirket, yerel ลehirlere รถzel bilgiler ve haritalandฤฑrma gibi alanlarda yenilikรงi รงรถzรผmler sunarak kullanฤฑcฤฑ deneyimini iyileลtirecek.
Ayrฤฑca, Yandexโin Tรผrkiyeโdeki iลletmelere sunduฤu B2B รงรถzรผmlerine dikkat รงeken Popovskiy, โYandexโin dijital reklamcฤฑlฤฑk รผrรผnleri ve Yandex Haritalar API gibi hizmetleriyle, Tรผrkiyeโdeki 300โden fazla ลirketin bรผyรผmesine katkฤฑda bulunuyoruzโ diye konuลtu.







