Yapay zeka hisselerindeki düşüş yatırımcılar için bir fırsat

Yapay zeka hisselerindeki düşüş yatırımcılar için bir fırsat

Yapay zeka hisselerindeki geri çekilme taktiksel bir fırsat anlamına gelebilir

A+A-

Barclays analistleri tarafından yatırımcılara gönderilen bir notta, yapay zeka (AI) hisse senetlerinin, maliyeti yüksek olmakla birlikte gerçek bir fırsatı temsil ettiği belirtildi.

Analistlere göre, yapay zeka hisselerindeki kazançlar teknoloji değerlemelerini yükseltti ve getirilerin azalmasına neden oldu. Bununla birlikte, kazançlar henüz aşırı düzeyde değil ve zaman içinde artması muhtemel.

Analistlerin değerlendirmeleri şöyle: "ABD pazarı ve teknoloji hegemonyası devam edecek. Ancak büyük kazanımlar muhtemelen birkaç önemli teknoloji ismine yansıyacak. Yapay zeka, 2023'teki risk varlıkları için önemli bir hikaye oldu. Yakın dönemde yapay zekaya bağlı ekonomik değerin çoğunun, yapay zeka değer zincirinin temel donanım segmentlerindeki birkaç ana isme aktarılacağına inanıyoruz. Uzun vadeli etkileri daha az belirgin olsa da, yazılım düzeyindeki yenilik ve adaptasyonun sonuçta öncelikle teknoloji ve hizmet tabanlı işletmeler yararına olacağına inanıyoruz."

Analistler ayrıca, yapay zeka ile ilgili hisse senetlerinde herhangi bir geri çekilmenin, "katlanmış değerlerin tarihi aşırılıklara ulaşmamış olması ve genişleyen yapay zeka ekonomisinin, benimsenmenin birkaç ana teknoloji şirketinin eline daha fazla güç toplamasıyla, ana faydalanıcılarının değerlemelerini uzun vadede artırması gerektiği" için taktiksel bir fırsat sunacağını, fiyatlardaki düşüşün yapısal bir çöküş anlamına gelmeyeceğini belirtti.

İlgili Haberler