Yapı Kredi Yatırım'dan %43 prim potansiyeli olan hisse için AL önerisi

Yapı Kredi Yatırım'dan %43 prim potansiyeli olan hisse için AL önerisi

Yapı Kredi Yatırım, AKSEN-Aksa Enerji için hedef fiyatını ve tavsiyesini revize etti

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, AKSEN-Aksa Enerji için hedef fiyatını 55 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu. Aksa Enerji son kapanışını (26 Nisan 2024) 38.58 TL'den gerçekleştirmişti. Yapı Kredi Yatırım'ın açıkladığı hedef fiyat son kapanışa oranla %42.56 prim potansiyeli barındırıyor.

Yapı Kredi Yatırım, AKSEN-Aksa Enerji değerlendirmesi şöyle:

Aksa Enerji <AKSEN TI> Yeni yatırım

Aksa Enerji <AKSEN TI> yaptığı KAP açıklamasında, Kazakistan Cumhuriyeti Çimkent Valiliği ile doğalgaz santrali kurmak üzere bağlayıcı olmayan Ön Mutabakat anlaşması imzaladığını duyurdu. Öngörülen santralin kurulu gücü 500MW olup, Aksa Enerji'nin 3Ç23 itibariyle 3,850 MW'lık toplam portföyünün (devam eden yatırımlar dahil) %13'üne tekabül ediyor ve devreye girmesi halinde, 900MW'lık Antalya santralinden sonra en büyük kapasite yatırımı olacak. Henüz daha fazla detay paylaşılmadığı için yatırımın kesin etkisini değerlendirmek mümkün değil.

Ancak, santralin diğer santraller gibi döviz bazlı uzun vadeli elektrik alım anlaşması (PPA – Power Purchasing Agreement) ile işletileceğini varsayarak, tahminlerimize ve yakın zamanda açıklanan yatırımların VAFÖK/Yatırım Harcaması yapısına dayanarak, olası 300+ milyon ABD Doları yatırım harcaması (3Ç23 itibariyle yaklaşık 0.8x net borç/VAFÖK kıyasla) ile konsolide VAFÖK'e 50+ milyon ABD Doları potansiyel katkısı (yaklaşık 250-300 milyon ABD Doları yıllık konsolide VAFÖK’ün %15-20'si) olabileceğini düşünüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse, yukarıda da belirttiğimiz gibi, açıklama bağlayıcı olmayan Ön Mutabakat anlaşması ve kesin bir anlaşma vaat etmiyor. Yine de bu haberi memnuniyetle karşılıyoruz ve hisse senedi için olumlu buluyoruz. Aksa Enerji'yi Model Portföy’ümüzde tutuyoruz ve 12-aylık hisse başı 55.00 TL hedef fiyat (%41 yukarı potansiyel) ile 'Al' tavsiyemizi koruyoruz. Şirket’in 4Ç23 finansallarını Mayıs '24'te açıklamasını bekliyoruz.

Aksa Enerji <AKSEN TI> yaptığı KAP açıklamasında, 28 Nisan 2023 tarihinde başlayan 1 yıllık geri alım programının sona erdiğini duyurdu. Şirket programı uzatmadı. Program süresince hisse başı ortalama 33.41 TL fiyattan yaklaşık 1.3 milyon nominal pay satın alındı.

Şirket aktif olarak alım yapmadığı için (son geri alım Aralık 2023) haberi hisse senedi için nötr olarak değerlendiriyoruz. Aksa Enerji'yi Model Portföy’ümüzde tutmaya devam ediyoruz. Hisse başı 55.00 TL 12-aylık hedef fiyat (%43 yukarı potansiyel) ile 'Al' tavsiyemizi koruyoruz.

İlgili Haberler