Yapı Kredi'nin net karı yüzde 10 düştü

Yapı Kredi'nin net karı yüzde 10 düştü

Yapı Kredi Bankası'nın net kârı ilk çeyrek sonunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalışla 487 milyon lira oldu.

A+A-

Yapı Kredi Bankası'nın net kârı ilk çeyrek sonunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalışla 487 milyon lira oldu. Bankanın geçen yılın aynı dönemindeki kârı 541.12 milyon lira olmuştu. 2013 son çeyrekte ise 414 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Yapı Kredi Bankası'nın KAP'a açıkladığı mali tablolara göre, kredi ve alacakları ise ilk çeyrek sonunda 99.98 milyar lira ile geçen yıl sonuna göre yüzde 4 artış kaydetti. Bankanın yıl sonu bilançosunda kredi ve alacakları ise 96.04 milyar lira oldu.

Yapı Kredi Bankası'nın ilk çeyrek net kârının ticari zararın etkisiyle geçen yıl aynı döneme göre yüzde 15 azalması beklenirken, iştiraklerden gelen temettü gelirlerinin desteği ile de bir önceki çeyreğe göre yüzde 11 artacağı tahmin ediliyordu.

Konsolide kar 429 milyon TL

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, ilk çeyrekte konsolide net kârın 429 milyon lira olduğu belirtilerek, "Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artırarak 1.94 milyar liraya yükselten Yapı Kredi'nin konsolide aktif büyüklüğü ise 168.8 milyar liraya ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yılı kârından 388 milyon lira temettü dağıtımına rağmen yüzde 15.9 olarak güçlü bir seviyede gerçekleşti" denildi.

Bankanın ilk çeyrek performansını değerlendiren Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, yılın ilk üç ayında ekonomide yaşanan volatiliteye rağmen gerek kredilerde, gerekse mevduatta sektör ortalamasının üzerinde büyüdüklerini belirterek, "Birçok alanda pazar payı kazanırken, özellikle TL şirket kredi hacminde yüzde 10, KOBİ kredilerinde yüzde 9 artış, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 6 artış yakaladığımızı belirtmek isterim" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.