Avrupa Birliฤiโnin Rusyaโya uyguladฤฑฤฤฑ yaptฤฑrฤฑmlara รงelik sektรถrรผnรผ eklemesinin ardฤฑndan, birliฤin Tรผrkiyeโden yapacaฤฤฑ รงelik ithalatฤฑnฤฑn kotasฤฑ yaklaลฤฑk 1 milyon ton arttฤฑ. Bunun Tรผrkiyeโnin รงelik ihracatฤฑna 1 milyar dolar civarฤฑnda ilave katkฤฑ yapmasฤฑ รถngรถrรผlรผyor.
Sรถzcรผ‘nรผn haberine gรถre AB, Rusyaโya uyguladฤฑฤฤฑ yaptฤฑrฤฑmlarฤฑn bir parรงasฤฑ olarak salฤฑ gรผnรผ Rusyaโdan รงelik ithalatฤฑna yasaklama getirmiลti. Avrupa Komisyonuโnun aรงฤฑklamasฤฑna gรถre, sรถz konusu yasak 3,6 milyar dolar tutarฤฑnda รงelik รผrรผnรผne karลฤฑlฤฑk geliyor.
AB, Rusyaโnฤฑn yanฤฑ sฤฑra Belarusโtan รงelik ithalatฤฑna da yasaklama getirerek bu รผlkelere ayฤฑrdฤฑฤฤฑ ithalat kotasฤฑnฤฑ aralarฤฑnda Tรผrkiye, Hindistan, Gรผney Kore, Sฤฑrbistan ve ฤฐngiltereโnin de bulunduฤu bazฤฑ รผlkelere daฤฤฑttฤฑ.







