Yatırım uzmanları Nasdaq'ta %99 düşen hissenin peşinde

Yatırım uzmanları Nasdaq'ta %99 düşen hissenin peşinde

Nasdaq'ta zirvesinden % 99 gerileyen hisse senedi yeniden yatırım uzmanlarının radarında

A+A-

Elektrikli kamyon üreticisi Nikola'nın (NASDAQ: NKLA) hisselerini, 2020'deki zirvesinden %99 düşmesine rağmen, bazı analistler geleceğe dair ihtiyatlı bir iyimserlikle yeniden incelemeye aldı. Peki 2024'te Nikola'yı neler bekliyor, hisse senedi bir toparlanma için hazır mı?

Nikola, 2022'de elektrikli kamyonlarında arızalı batarya paketleri nedeniyle yangın çıkması üzerine bir krizle karşı karşıya kalmıştı. Şirket, yeni batarya paketleriyle donatılmış kamyon teslimatlarını önümüzdeki haftalarda yeniden başlatmayı ve mevcut envanterini 2024'ün üçüncü çeyreğinin sonuna veya dördüncü çeyreğinin başına kadar güçlendirmeyi planlıyor.

Nikola bu plan çerçevesinde, 2024 yılında önemli bir kısmı hidrojen yakıt hücreli kamyonlar olmak üzere 400 ila 450 kamyon teslim etmeyi öngörüyor. Bu tahmin, bir önceki yıla göre %273'lük bir artışı temsil ediyor.

Şirket, Ocak 2023'te hidrojenle çalışan araçları desteklemeye adanmış Hyla markasını tanıttı. Kaliforniya'da ilk Hyla markalı istasyon faaliyete geçti ve 2026'ya kadar 60 istasyon geliştirilmesi planlanıyor.

Finansal Görünüm ve Stratejik Odak

Nikola, 2024 yılında uygulama ve iş ölçeklenebilirliğine odaklanacak. Kamyon satışlarından 150 milyon ila 170 milyon dolar arasında gelir ve kayıplarda azalma bekleniyor. Şirket, 2024 yılında brüt marjını ve işletme giderlerini iyileştirerek kârlılığa doğru bir geçişi hedefliyor. Zorlu bir geçmişe rağmen Nikola, 2024 yılında brüt marjını ve işletme giderlerini iyileştirmeyi hedefleyerek kârlılığa doğru stratejik bir geçişin sinyalini veriyor.

Analistlere göre hisse senedi oldukça spekülatif olmaya devam ediyor. Hidrojen yakıt hücreli kamyonlara yönelik talebin sürekliliği ve Hyla işinin kârlılığına ilişkin belirsizlikler yatırımcıları tereddüt ettiriyor. Uzmanlara göre, hidrojen sektörüne ilgi duyan ancak bireysel hisse senedi risklerine karşı temkinli olanlar için hidrojen borsa yatırım fonları (ETF'ler) gibi alternatif yatırım yolları daha çeşitlendirilmiş bir yaklaşım sunuyor.
 

 

İlgili Haberler