Yatırımcı sayısında tarihi zirve

Yatırımcı sayısında tarihi zirve

MKK'nın açıkladığı verilere göre, Eylül ayında bakiyeli yerli yatırımcı sayısı 7.7 milyon adet, bakiyeli yabancı yatırımcı sayısı 27.5 bin adet ile yeni bir tarihi zirveye ulaştı.

A+A-

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Eylül ayı yatırımcı verilerini açıkladı. MKK'nın açıkladığı verilere göre Eylül ayında bakiyeli yerli yatırımcı sayısı 7.7 milyon adet, bakiyeli yabancı yatırımcı sayısı 27.5 bin adet ile yeni bir tarihi zirveye ulaştı.

Bakiyeli yerli yatırımcı sayısında 7.7 milyon adet ile önceki aya göre 1.5 milyon adet yükseldi. Söz konusu aylık artış aynı zamanda tarihi anlamda en yüksek aylık yükseliş olarak kaydedildi.

Yabancı yatırımcı sayısı ise 27.5 bin adet ile önceki aya göre 11.5 bin adet arttı.

Yatırımcı hesap sayısı değişiminde Eylül ayında dikkat çeken temalar şunlar: :

Eylül ayında yerli ve yabancı yatırımcı hisse senedi bakiyeli hesap sayısında yeni rekor seviyeye ulaşıldı.

Portföy dilimi bazında yerli yatırımcı dağılımında, halka arz etkisiyle 101-5000 TL portföy dilimlerinde yatırımcı sayısında artış görüldü.

Halka arz etkisi işlem hacmine ise yansımadı. Ay içerisinde Halka Arz endeksinde (XHARZ) yer alan hisselerin işlem hacmi, BİST toplam işlem hacmine oranı %15-%20 aralığına geriledi (önceki ay %25-%30).

1 milyon TL üstü hesapların toplam portföy büyüklüğü içinde geçtiğimiz yıl %85.7 olan ağırlığı Eylül ayında %85.2 olarak gerçekleşti.

Hisse senedi şemsiye fonu yatırımcı sayısı Eylül ayı sonu itibariyle 1.07 milyon seviyesine ulaştı (Ağustos sonu 920.3 bin).

İlgili Haberler