Yatırımcılar değişken fonları tercih edebilir

Yatırımcılar değişken fonları tercih edebilir

QNB Finansinvest'in günlük bültenine göre, enflasyon beklentisi TÜFE'de artışın yavaşlayarak aylık bazda artışın %5, yıllık bazda ise %62 olması yönünde.

A+A-

QNB Finansinvest'in günlük bültenine göre, Borsa İstanbul'da Ekim ayının ilk işlem gününde 8400 direncini aşan endeks dün %1,8 yükselişle 8486 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bültene göre, 8500 seviyesinin üzerinde tepki alımlarının hızlanması halinde 8600 direnç olarak takip edilebilir.

Eylül ayı enflasyon verisi bugün açıklanacak. Beklentiler TÜFE'de artışın yavaşlayarak aylık bazda artışın %5, yıllık bazda ise %62 olması yönünde.

Küresel tarafta ise ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde artış dikkat çekiyor. 2007 yılından bu yana ABD 10 yıllık tahvil faizleri en yüksek seviyeyi görerek %4,67 seviyesine yükseliş gerçekleştirdi. Euro bölgesinde ise dün 43,4 olarak açıklanan Eylül ayı İmalat PMI verisi keskin oranda daralmaya işaret etti. Veri sonrası EURUSD paritesindeki sert geri çekilmeler gözlemlenirken paritede geri çekilmeler takip edildi.

Bültene göre, ağırlıklı olarak tahvil-bono ile Eurobond yatırımı yaparak belirli oranda hisse senedi riski almak isteyen yatırımcılar bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

İlgili Haberler