Cumhurbaลkanฤฑ kararฤฑyla, gรผn ฤฑลฤฑฤฤฑndan daha fazla yararlanmak amacฤฑyla bรผtรผn yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasฤฑ her sene, yฤฑl boyu sรผrdรผrรผlecek.
Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaลkanฤฑ kararฤฑnda, gรผn ฤฑลฤฑฤฤฑndan daha fazla yararlanmak iรงin bรผtรผn yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasฤฑnฤฑn (tรผm yฤฑl yaz saati, GMT 3) her sene, yฤฑl boyu sรผrdรผrรผlmesinin kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ belirtildi.
Kararla, yaz saati uygulanmasฤฑ hakkฤฑndaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayฤฑlฤฑ Bakanlar Kurulu kararฤฑnฤฑn da yรผrรผrlรผkten kaldฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ kaydedildi.
Sรถz konusu kararฤฑn yรผrรผrlรผฤe konulmasฤฑna, 697 sayฤฑlฤฑ “Gรผnรผn Yirmi Dรถrt Saate Taksimine Dair Kanun”un 2’nci maddesi gereฤince karar verildi.







