Yellen: Negatif faize ihtiyaç yok

Yellen: Negatif faize ihtiyaç yok

Fed başkanı Yellen, Fed'in negatif faiz uygulamasına ihtiyaç olacağını düşünmediğini söyledi.

A+A-

Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in ekonominin canlandırılması için kısa vadeli faiz oranlarını negatife indirmeye ihtiyaç olup olmadığı ve böyle bir politikanın uygulanabilirliği üzerinde çalışmalar yaptığını ancak Fed'in negatif faiz uygulamasına ihtiyaç olacağını düşünmediğini söyledi. 

 

Senato Bankacılık Komitesi'nde konuşan Yellen, "Fed'in negatif faize ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, ancak eğer ekonomik olaralık ve böyle bir adıma ihtiyaç ortaya çıkarsa bunu yapmaya hazır olmamız gerekli" dedi.

Komite'deki konuşmasında Fed'in para politikasını normale döndürme yolunda nasıl ilerleneceği konusunda önceden alınmış bir kararının, belirlenmiş bir patikanın olmadığını ifade eden Yellen, güçlü istihdam piyasası ve istikrarlı ekonomik büyüme dikkate alındığında Fed'in bu yıl faizleri kademeli şekilde artırmasını beklemeye devam ettiğini söyledi.

Aralık ayındaki Fed toplantısında bu yana çok fazla gelişme yaşandığını bilincinde olduklarını ifadre eden Yellen, "Mart ayında yeniden toplanacağız ve FMOC bu gelişmelerin ne etkileri olduğunu dikkatli şekilde değerlendirecek" diye konuştu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.