Yellen'den kademeli faiz artışı sinyali

Yellen'den kademeli faiz artışı sinyali

Yellen,FOMC ekonomik şartların kademeli faiz artışlarına izin vermesini beklediğini söyledi

A+A-

Fed Başkanı Janet Yellen, FOMC'nin ekonomik şartların kademeli faiz artışlarına izin vermesini beklediğini belirtirken, faiz
artırımlarının gecikmesine yol açabilecek ekonomik görünüm risklerine dikkat çekti.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün Türkiye saati ile 17.00'de yapacağı sunumu basına dağıtan Yellen, finansal şartların ekonomik büyümeyi daha az destekleyici hale geldiğini, Çin ve diğer yabancı ekonomilerdeki gerilimlerin ABD üzerinde daha da baskı yaratabileceğini, piyasanın enflasyon beklentilerinin düşmekte olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, Fed faiz artırımlarının ertelenmesi olasılığına ilişkin açık bir ifadeye yer vernmeyen Yellen, Aralık ayı öncesinde faiz artırımları konusunda takındığı ihtiyatlı tavra geri döndüğü işaretleri verdi.

Yellen, "ABD'de finansal şartlar son dönemde büyümeyi daha az destekleyici hale geldi, hisse senedi fiyatı değerleri düşerken, borçlanma faizleri arttı ve ABD Doları daha fazla değerlendi. Eğer bu gelişmeler devam eder ise ekonomik aktivite ve istihdam piyasası görünümü üzerinde baskı yaratabilir. Bununla birlikte uzun vadeli faiz oranlarında ve petrol fiyatlarında düşüş bir miktar dengelenme sağlıyor" diye konuştu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.