Yemeksepeti CEO’sundan siber saldırı açıklaması

Yemeksepeti CEO’sundan siber saldırı açıklaması

Geçtiğimiz haftalarda siber saldırıya uğrayan Yemeksepeti, bu bilgiyi kullanıcılarıyla paylaştı. Ancak sosyal medyada gündemden düşmeyen saldırı ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

A+A-

27 Mart günü yaptığı açıklama ile bazı verilerin çalındığını belirten Yemeksepeti, bu açıklamasında herhangi bir rakam paylaşmadı; ancak KVKK saldırının 21,5 milyon kişiyi etkilendiğini duyurdu. Şirketin CEO'su Nevzat Aydın ise aradan geçen 17 günün ardından sessizliğini bozdu.

4-04-2021-13-10-41.jpg

”Hislerimi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm” ifadelerini kullanan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın‘ın açıklaması şu şekilde;

“Her fırsatta dile getirdiğim gibi Yemeksepeti’ni bugünkü konumuna ben ve çalışan arkadaşlarım değil, sizlerden oluşan Yemeksepeti Ailesi getirdi. Dünden gereken dersleri çıkardık; çok daha inançlı ve çok daha güçlü bir şekilde Yemeksepeti’nin yarınını inşa edeceğiz.”

“Hislerimi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm. 20 yıl boyunca en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliği ve memnuniyeti oldu, olmaya da devam edecek. Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm geliştirmeleri yapmayı sürdürüyoruz. :(“

“Arkadaşlar kısa süre önce yaşananlar malum. Detayları resmi hesaplarımızdan kamuoyuyla, direkt iletişim kanallarından kullanıcılarımızla tüm şeffaflığıyla paylaştık. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için ilgili kurumlarla tam iş birliği içerisinde devam ediyor süreç.”

Yemeksepeti kullanıcılarının bilgileri tehlike altında

27 Mart tarihinde yapılan açıklamada ”25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi” ifadelerine yer verildi.

Ele geçirilen veriler şöyle;

 – Ad Soyad
 – Doğum Tarihi
 – Yemeksepeti’nde kayıtlı telefon numaraları
 – Yemeksepeti’nde kayıtlı e-posta adresleri
 – Yemeksepeti’nde kayıtlı ev ve iş adresi bilgileri
 – Kullanıcı şifrelerinin SHA-256 algoritmasıyla şifrelenmiş şekilde verisi