Merkez Bankasฤฑ, III. tertip 20 TL banknotlarฤฑn 24 Aralฤฑk’tan itibaren tedavรผle verileceฤini aรงฤฑkladฤฑ. Konuya iliลkin duyuru Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ.
III. tertip 200 TL, 10 TL ve 5 TL banknotlarฤฑn 27 Mart 2017’de; 100 TL ve 50 TL banknotlarฤฑn ise 17 Temmuz 2017 tarihinde tedavรผle รงฤฑktฤฑฤฤฑ hatฤฑrlatฤฑlan Merkez Bankasฤฑ duyurusunda, 20 TL’lik banknotlarฤฑn ise 24 Aralฤฑk 2018’de dolaลฤฑma gireceฤi aktarฤฑldฤฑ.
Sรถz konusu banknotlarda sadece imza deฤiลikliฤi bulunuyor. Buna gรถre, paranฤฑn รผzerindeki imzalar TCMB Baลkanฤฑ Murat รetinkaya ile birlikte Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Uฤur Namฤฑk Kรผรงรผk’e ait olacak ลekilde yeniden dรผzenlendi.
ฤฐmzalar dฤฑลฤฑnda paranฤฑn boyutlarฤฑ, รถn ve arka yรผz kompozisyonlarฤฑ ile genel nitelik ve gรถrรผnรผmleri I. ve II. tertipleriyle tamamen aynฤฑ. I., II. ve III. tertip banknotlar birlikte tedavรผlde kalacaklar.(Dunya)







