Yeni virüs daha bulaşıcı ve aşıya karşı dirençli

Yeni virüs daha bulaşıcı ve aşıya karşı dirençli

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika’daki versiyon, virüsün en baskın versiyonu.

A+A-

Amerikalı ilaç şirketleri ve sağlık yetkilileri Covid 19 aşısının Güney Afrika’da başlayan yeni tip (B.1.351) Korona virüse karşı etkili olacağını yeniden dile getirdi.

Yetkili merciler perşembe günü, Güney Korolina eyaletinde en azından iki kişinin yeni tip virüse temas ettiğini belirtti. Yetkililer, bu iki hastanın birbirini tanımadığını ve seyahat geçmişi olmadığını açıkladı.

Geçen yıl İngiltere’de ortaya çıkan B 1.1.7 versiyonunda olduğu gibi, Güney Afrika’da ortaya çıkan B1.351 versiyonun da ilk araştırmalara göre daha bulaşıcı olduğu belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika’daki versiyon, virüsün en baskın versiyonu.

ABD Salgın Hastalıkları önleme ve kontrol merkezi (CDC) açıklamasına göre 29 Ocak itibarı ile, ABD eyaletlerinin yarısından fazlasında, 434 kişi B.1.1.7 varyasyonuna yakalandı.

Yine CDC tarafından yapılan açıklamada, “bu aşamada virüsün bu versiyonunun daha ölümcül olduğuna dair elimizde bir kanıt yok. İngiltere ve Brezilya’daki versiyonlarda olduğu gibi, öncü verilere göre virüsün bu en yeni versiyonu, diğerlerine oranla daha hızlı bulaşıyor olabilir”.