Yerkel'e raporu Erdoğan'ın özel doktoru vermiş

Yerkel'e raporu Erdoğan'ın özel doktoru vermiş

Somalı bir vatandaşa yerdeyken tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'e 7 günlük raporu, başbakanın özel doktoru Cevdet Erdöl vermiş

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Soma’ya yaptığı ziyaret sırasında bir Somalı vatandaşı tekmelerken çekilen fotoğrafları dünya basınında da geniş yer bulan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, olayı kabul etmiş ancak Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ” Yusuf Yerkel’in linç edilmek istendiğini iddia ederek, ” Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır” ifadesini kullanmıştı.

Konu ile ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’da bir vatandaşı tokatladığı iddia edilen görüntüleri yalanlayarak, “Bununla ilgili elde görüntü yok. Sizin görüntü dediklerinizi ben de izledim” dedi. Çelik, yine bir vatandaşa tekme attığı görüntüsüyle medyaya yansıyan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in ise 7 günlük darp raporu aldığını hatırlatarak, “Keşke Yerkel böyle bir şeyin içinde olmasaydı diyorum” ifadelerini kullandı.

Vekil rapor veremez

Yusuf Yerkel’in 7 günlük raporu ile ilgili Akmanşet twett hesabından, ”başbakanın özel doktoru Cevdet Erdöl tarafından verildiği yazıldı. Daha sonra Akmanşet.com haber sitesi bu haberi geri çekti. Ancak yazı Washington Post Muhabiri tarafından retweetlenerek yayınlandı.

Sözcü gazetesinden yer alan habere göre CHP’nin Doktor Milletvekillerinden Orhan Düzgün, ” Halen Milletvekili olan Cevdet Erdöl’ün rapor veremez. Eğer bu iddialar doğru ise Hüseyin Çelik kamuoyunu her zamanki gibi yalan bilgilerle yanıltmıştır” diye değerlendirdi.
 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.