Yerli otomobil konusunda ısrarım var

Yerli otomobil konusunda ısrarım var

Başbakan Erdoğan Ford Otosan'ın yeni fabrikasının açılış töreninde yeri otomobil konusunda tekliften öte ısrarcı olduğunu tekrarladı

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifim, hatta ısrarım var. Yerli otomobil markası konusunda ortaya bazı itirazlar konuluyor, eksikler bahsediliyor. Ama artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin alt yapısını kuruyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nın açılış töreninde konuştu. "Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifim, hatta ısrarım var” diyen Erdoğan, “Yerli otomobil markası konusunda ortaya bazı itirazlar konuluyor, eksikler bahsediliyor. Ama artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin alt yapısını kuruyoruz; çünkü biz Türkiye’nin teknolojiyi sadece kullanan, üreten değil, aynı zamanda tasarlayan ülkeler arasına girmesini istiyoruz.

Biz Türk zekasına, Türk iş gücüne artık inanıyoruz. Tasarımcısına, mühendislerine inanıyoruz. Bu işi başarma noktasında dünya ile yapacağımız iş birliği ile bu işin bu ülkede adımının atılacağını ve netice alabileceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda özel sektör kuruluşlarımızın ARGE faaliyetlerini destekliyor ve teşvik ediyoruz” dedi.
Bursa’da otomotiv test merkezi’nin kurulduğunu anımsatan Erdoğan, “2 yıl içinde faaliyete geçecek test merkezi ile bu alanda faaliyet gösteren firmalarımıza önemli bir kolaylık sağlamış olacak” diye konuştu.

Cesur adımlar bekliyoruz

Türkiye yarım asırdır kendi otomobil markasını hayata geçirmesinin hayalini kurduğunu belirten Erdoğan, “bugün bu hayali gerçekleştirmeye hiç olmadığı kadar yakınız. Çünkü bugünkü Türkiye 1960’ların, 1980’lerin Türkiye’si değil. Sanayi alanında ki üretimimiz ve ihracatımız da bu gelişmeye uygun olarak iftihar verici bir yükseliş içinde. İşte tüm bu güzel gelişmeleri kendi otomobil markamızı oluşturarak taçlandırmak istiyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ama sektörden de cesur adımlar atmasını bekliyoruz” dedi.

Dünya son 6 yılda küresel ekonomik krizle mücadele ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Ben krizin etkileri ortaya çıktığında ‘Ülkemizi teğet geçecek’ demiştim. Birileri benim bu sözümle dalga geçtiler. Kriz tellallığı yaparak ülkemizdeki güven ve istikrarı bozmaya çalıştılar. Hamdolsun Türkiye küresel ekonomik krizin etkisinde en hızlı kurtulan dengeleri yeniden sağlayarak rekor büyüme oranlarını devam ettiren bir ülke oldu. Bugün yapılan onca tahrike, kışkırtmaya rağmen Türkiye 2023 hedefleri yolunda adım adım ilerliyor. Türkiye’nin tekerinin önüne taş koymak isteyenler, hep kaybetmiştir. Bundan sonrada kaybedecektir” ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin imajına dönük ağır saldırılar yapılıyor

Başbakan Erdoğan, Soma'da yaşanan elim kazanın ardından sokakların bir kez daha hareketlendirilmeye, tahriklerin bir kez daha devreye sokulmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti: 

“İçeride ve dışarıda Türkiye'nin imajına, itibarına yönelik çok ağır saldırıların yapıldığına tekrar şahit oluyoruz. Türkiye'de demokrasinin güçlenmesinden, ekonominin istikrarla büyümesinden, Türkiye'nin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olanlar, bu yürüyüşü durdurmak ya da yavaşlatmak için çeşitli kampanyalar yürütüyor. Burada şunu açık açık bir kez daha ifade etmek isterim; tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme, Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Bu saldırılar, hükümetimizden önce Türkiye'nin itibarına, imajına yönelik saldırılardır. Yine bu saldırılar, belli bir kesime yönelik değil, 77 milyona, 77 milyonun ekmeğine, emeğine, Türkiye'nin ekonomisine kast eden saldırılardır. Mısır'da ve Ukrayna'da ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında, Türkiye'nin neyle karşı karşıya bırakılmak istendiği daha net görülecektir. Bizim artık enerjimizi bu tür tahriklere, tuzak ve kumpaslara değil, 2023 hedeflerimize yoğunlaştırmamız gerekiyor." ( 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.