Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanฤฑ Faruk รzlรผ, “(Yerli otomobil) Orta, รผst sฤฑnฤฑfa hitap edeceฤiz. Ne รงok lรผks ne รงok alt gruba hitap edecek. Daha รงok B ve C segmentinde bir araรง dรผลรผnรผyoruz. Emsallerinden daha ucuz olacak. Emsallerinden en az yรผzde 5 daha ucuz olmasฤฑnฤฑ hedefliyoruz. Emsallerinden daha kaliteli bir araรง yapmayฤฑ hedefliyoruz.” dedi.
50 MฤฐLYAR EUROLUK KATKI SAฤLAYACAK BฤฐR PROJE
รzlรผ ayrฤฑca, “(Yerli otomobil) Uzun vadede yaklaลฤฑk 50 milyar euroluk gayri safi milli hasฤฑlaya katkฤฑ saฤlayacak bir proje. Bu projede doฤrudan 4 bin, dolaylฤฑ olarak 20 bin istihdam saฤlayacaฤฤฑz.” ลeklinde konuลtu.
3.2 MฤฐLYAR EUROLUK YATIRIM YAPACAฤIZ
รzlรผ aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn devamฤฑnda ลunlarฤฑ sรถyledi: “(Yerli otomobil) Projenin temel parametreleri ortaya รงฤฑktฤฑ. 3,2 milyar euroluk bir yatฤฑrฤฑm yapacaฤฤฑz. 200 bin araรง รผretim kapasitesine ulaลacak bir tesis olacak. 5 model araรง olacak. Araรง, baลฤฑndan beri dรผลรผndรผฤรผmรผz elektrikli araรง olacak.”







