Devletin gรผvenliฤine karลฤฑ faaliyette bulunduฤuna karar verilen yapฤฑ, oluลum veya topluluklara รผyelik, mensubiyet, iltisak ya da bunlarla irtibatฤฑ bulunduฤu belirlenen ihracatรงฤฑlar da โhususi damgalฤฑ pasaport verilmeyecekler’ listesine dahil edildi.
ฤฐhracatรงฤฑlara Hususi Damgalฤฑ Pasaport Verilmesine ฤฐliลkin Esaslar Hakkฤฑnda Kararda Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Cumhurbaลkanฤฑ Kararฤฑ, Resmi Gazete’de yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe girdi.
Konuya iliลkin daha รถnce yayฤฑmlanan kararda, son 3 takvim yฤฑlฤฑ itibarฤฑyla belirlenen tutarda ihracat yapan firmalarฤฑn yetkililerine, kasten iลlenen bir suรงtan dolayฤฑ bir yฤฑl veya daha fazla sรผreyle hapis cezasฤฑna ya da affa uฤramฤฑล olsa bile, devletin gรผvenliฤine karลฤฑ suรงlar, anayasal dรผzene ve bu dรผzenin iลleyiลine karลฤฑ suรงlar, zimmet, rรผลvet, hฤฑrsฤฑzlฤฑk, dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk, sahtecilik, gรผveni kรถtรผye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karฤฑลtฤฑrma, edimin iflasฤฑna fesat karฤฑลtฤฑrma, suรงtan kaynaklanan mal varlฤฑฤฤฑ deฤerlerini aklama veya kaรงakรงฤฑlฤฑk suรงlarฤฑndan mahkum olmamalarฤฑ kaydฤฑyla iki yฤฑl sรผreyle hususi damgalฤฑ pasaport verilmesine imkan saฤlanmฤฑลtฤฑ.
Yeni kararla, devletin gรผvenliฤine karลฤฑ faaliyette bulunduฤuna karar verilen yapฤฑ, oluลum veya topluluklara รผyelik mensubiyet iltisak ya da bunlarla irtibatฤฑ bulunduฤu belirlenen ihracatรงฤฑlara da hususi damgalฤฑ pasaport verilmeyeceฤi hรผkme baฤlanmฤฑล oldu.







