Cumhurbaลkanฤฑ Baลdanฤฑลmanฤฑ Yiฤit Bulut, dรถviz kurundaki dalgalanmalara iliลkin olarak yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada “Kรผresel emperyal yapฤฑ saldฤฑrmaya devam ederse bรผyรผk Tรผrk milleti Misak-ฤฑ Milli sฤฑnฤฑrlarฤฑna dรถner” dedi.
Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn baลdanฤฑลmanlarฤฑndan, Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Ekonomi Politikalarฤฑ Kurulu รyesi Yiฤit Bulut, Tรผrk Lirasฤฑ’nฤฑn yabancฤฑ para birimleri karลฤฑsฤฑnda yaลadฤฑฤฤฑ tarihi deฤer kayฤฑplarฤฑna iliลkin bir mesaj paylaลtฤฑ.
Ekonomide yaลanan tabloyu “Kรผresel emperyal yapฤฑnฤฑn Tรผrk milletine saldฤฑrฤฑsฤฑ” olarak niteleyen Bulut, sosyal medya รผzerinden yaptฤฑฤฤฑ paylaลฤฑmda ลu ifadeleri kullandฤฑ:
“Kรผresel emperyal yapฤฑ bรผyรผk Tรผrk milletine bu ลekilde her alanda saldฤฑrmaya devam ederse, bรผyรผk Tรผrk milleti Misak-ฤฑ Milli sฤฑnฤฑrlarฤฑna dรถner.”
“Baลkanlฤฑk sistemi Tรผrk ekonomisini uรงuracak” demiลti
Yiฤit Bulut, Star gazetesindeki kรถลesinde 12 Mayฤฑs 2014 tarihinde yazdฤฑฤฤฑ “Baลkanlฤฑk Sistemi Tรผrk ekonomisini uรงuracakโฆ” baลlฤฑklฤฑ yazฤฑsฤฑnda baลkanlฤฑk sistemine geรงildiฤinde “Neyiniz varsa tam olarak en az 3โe katlanacak” demiลti.







