Yılmaz Vural entübe edildi

Yılmaz Vural entübe edildi

Teknik direktör Yılmaz Vural yeniden korona virüse yakalandı ve yoğun bakıma alınmasının ardından entübe edildi.

A+A-

Teknik direktör Yılmaz Vural yeniden korona virüse yakalandı ve yoğun bakıma alınmasının ardından entübe edildi.

Türk futbolunun sevilen teknik direktörü Yılmaz Vural, Hürriyet spor haberine göre, yeniden korona virüse yakalandı ve hastaneye kaldırıldı.

Özel bir hastanede yoğun bakıma alınan deneyimli çalıştırıcı, korona virüs tedavisi prosedürleri kapsamında entübe edildi.

67 yaşındaki tecrübeli teknik adam, daha önce Haziran ayında korona virüse yakalanmış ve devamındaki tedavi sürecinin ardından testleri negatife dönmesiyle sağlığına kavuşmuştu.

YOK BAŞKANI DA KORONAVİRÜS'E YAKALANDI

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, eski HaberTürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç ve ailelerinin Koronavirüs'e yakalandığını duyurdu.

Kütahyalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Covid-19 konusunda aşırı dikkatli olmak şart. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın eşi ve iki oğlu da Koronavirüs'e yakalandılar. Kamuoyunun yakından tanıdığı Fatih Saraç ile eşi ve üç oğlu da yakalandı. İslam alimi Emin Saraç Hoca ve eşi, yani Fatih ve Yekta Saraç’ın annesi de yakalandı." ifadesini kullandı. 

ENTÜBE HASTA, ENTÜBASYON NEDİR?

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.

Kısacası çoğunlukla solunum yetmezliğindeki hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine entübasyon denir.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.