Yok böyle enerji hissesi: % 490'lık kazanç

Yok böyle enerji hissesi: % 490'lık kazanç

Baker Hughes, TechnipFMC ve Weatherford gibi petrol, gaz ve ekipmanları şirketleri son zamanlarda yüksek performans gösteriyor.

A+A-

Ünlü yatırım sitesi investors'a göre ABD borsalarında petrol ve gaz-ekipman/hizmetler grubu içinde bulunan  Baker Hughes (BKR) ve TechnipFMC (FTI)  ve Weatherford (WFRD), benzerleriyle birlikte yeni bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Elbette piyasa endeksleri de bu konuda söz sahibi olacak. Ve son gelişmeler iyiye işaret ediyor. Nasdaq 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine geri döndü ve S&P 500 de onu takip etti. Her iki endeks de Perşembe günü erken saatlerde keskin bir yükseliş göstererek 50 günlük hareketli ortalamaları olan bir başka önemli teste doğru ilerledi.

Bu arada, Weatherford, Baker Hughes ve diğer önde gelen petrol ve gaz sektörü hisseleri, yeni başlayan bu yükseliş trendinde alım noktaları olmaya devam ediyor. Bu nedenle Weatherford ve BKR hisseleri Stock Spotlight ekranında yer alıyor.

WFRD hissesi, 50 günlük çizgisinden sıçrayarak yeni alım bölgesine girdi.

Weatherford, kurumsal talep açısından Baker Hughes ve gruptaki diğer petrol hisselerine karşı iyi bir performans sergiliyor. Weatherford, en iyi yatırım fonlarının en son yeni alım listesinde Baker Hughes'a katıldı. WFRD hissesi, A- Birikim/Dağıtım Notu ve çok etkileyici 2,5 yukarı/aşağı hacim oranıyla benzerlerinin önünde yer alıyor.

weatherford.jpg

Weatherford dijitalleşme ile ilerliyor

Merkezi Houston'da bulunan Weatherford, dünya çapında petrol ve gaz sondajı ve üretimi için ekipman ve teknoloji sağlamakta. Yaklaşık 75 ülkede faaliyet gösteren şirket, 340 faaliyet lokasyonunda yaklaşık 18.000 ekip üyesine sahip.

Şirket, enerji sektöründe verimliliği optimize etmek için sahaları dijitalleştiren ve operasyonları otomatikleştiren çözümler üretmeye odaklanıyor.

Bir dizi çeyreği kapsayan güçlü bir geri dönüşe dayanan Weatherford, üçüncü çeyrekte hisse başına 1,66 dolar kazanç bildirdi. Bu, yıldan yıla %315'lik büyük bir kazancı temsil ediyor. Wall Street bu trendin tüm yıl için % 490'lık bir EPS kazancıyla devam etmesini bekliyor.


Satış cephesinde Weatherford, çift haneli sağlam artışlar üretmeye devam etti. Şirket 3. çeyrekte yıllık bazda %17 artışla 1,3 milyar doların üzerine çıktı.


WFRD hissesi çıkış yarışında BKR'yi geride bıraktı


Perşembe günü Weatherford, 97,88'lik alım noktasını geçerek erken aşama bir kupa ve kulp ile tırmandı. Kırılmadan önce bile, WFRD hissesi göreceli güç çizgisinin yeni yüksek bir zemine girdiğini gördü. Weatherford, bir başka talep işareti olan tabanı oluştururken ortalamanın üzerinde hacimde birden fazla yükseliş günü kaydetti. Şu anda bu girişin %1 üzerinde işlem görüyor ve seansı alım aralığında bitiriyor.

Baker Hughes hisseleri de yeni bir grafik formasyonu, 37,58 girişli birinci aşama düz bir taban oluşturuyor. Hisse senedi şimdi 50 günlük çizgisini kararlı bir şekilde geri almaya çalışıyor.


Petrol endüstrisi akranı TechnipFMC şimdi bir alım bölgesine girdi. 3. çeyrek kazançlarında %100 artış bildiren Archrock (AROC), 50 günlük çizgisinin üzerine sıçrayarak 13,79 alım noktasına yükseldi.

İlgili Haberler