Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

โ€œYolumuza Alternatif Bank olarak devam edeceฤŸizโ€

Alternatif Bank Genel Mรผdรผrรผ Kaan Gรผr, ABankโ€™ฤฑn yoluna Alternatif Bank olarak devam edeceฤŸini belirterek, โ€œSektรถrรผn รผzerinde bรผyรผme performansฤฑmฤฑz ile รถnรผmรผzdeki 5 yฤฑl bizi iyi bir noktaya gรถtรผrecek, buna inancฤฑmฤฑz tam. Bunun iรงin kollarฤฑ sฤฑvadฤฑk.โ€ dedi.
โ€œYolumuza Alternatif Bank olarak devam edeceฤŸizโ€ Borsatek

Alternatif Bank Genel Mรผdรผrรผ Kaan Gรผr, ABankโ€™ฤฑn yoluna Alternatif Bank olarak devam edeceฤŸini belirterek, โ€œSektรถrรผn รผzerinde bรผyรผme performansฤฑmฤฑz ile รถnรผmรผzdeki 5 yฤฑl bizi iyi bir noktaya gรถtรผrecek, buna inancฤฑmฤฑz tam. Bunun iรงin kollarฤฑ sฤฑvadฤฑk.โ€ dedi. 

Tรผrkiyeโ€™de 26 yฤฑldฤฑr faaliyet gรถsteren eski adฤฑyla ABank, 2016 yฤฑlฤฑ sonunda Katar, Orta DoฤŸu ve Kuzey Afrika bรถlgesindeki รถnemli finans kurumlarฤฑndan biri olan The Commercial Bankโ€™ฤฑn yรผzde 100 iลŸtiraki haline geldi. Bu sรผreรงte kurumsal kimliฤŸi de yenilenen banka, artฤฑk Alternatif Bank olarak yoluna devam edecek.

Bankanฤฑn yenilenme ve geleceฤŸe yรถnelik stratejilerine iliลŸkin dรผzenlenen basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda konuลŸan Alternatif Bank Genel Mรผdรผrรผ Gรผr, bankanฤฑn 2018 yฤฑlฤฑnฤฑ รถnemli bir geliลŸme ile karลŸฤฑladฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek, 3 yฤฑllฤฑk verimli bir ortaklฤฑฤŸฤฑn ardฤฑndan Katarโ€™ฤฑn ilk รถzel bankasฤฑ The Commercial Bankโ€™ฤฑn gรผรงlรผ sermaye yapฤฑsฤฑ ve uluslararasฤฑ saygฤฑnlฤฑฤŸฤฑ ile kendi bankalarฤฑnฤฑn 26 yฤฑllฤฑk birikimiyle birleลŸtirerek yeni bir dรถnรผลŸรผm projesinin ilk meyvesini bugรผn aldฤฑklarฤฑnฤฑ kaydetti. 

Gรผr, โ€œBiz bundan sonra yolumuza Alternatif Bank olarak devam edeceฤŸiz.โ€ diyerek, tรผm ลŸubelerde tabelalarฤฑ deฤŸiลŸtirdiklerini sรถyledi. 

2017 yฤฑlฤฑnda baลŸarฤฑlฤฑ bir yฤฑl geรงirdiklerini anlatan Gรผr, ลŸunlarฤฑ aktardฤฑ:

โ€œBankamฤฑzฤฑn finansal sonuรงlarฤฑna bakarsak 2017 faaliyet dรถneminde konsolide verilerimize gรถre aktif bรผyรผklรผฤŸรผmรผzรผ bir รถnceki seneye gรถre yรผzde 18,2 artฤฑrarak 20,8 milyar liraya ulaลŸtฤฑk. ร–z kaynaklarฤฑmฤฑz artmaya devam ediyor. Geรงen yฤฑl รถz kaynaklarda yรผzde 33โ€™lรผk artฤฑลŸ saฤŸladฤฑk. 1,7 milyar liralฤฑk รถz kaynak bรผyรผktรผฤŸรผne ulaลŸtฤฑk.

2017โ€™de bilanรงomuzu geliลŸtirmemimizin yanฤฑ sฤฑra temel faaliyetimiz ve amacฤฑmฤฑz olan mรผลŸterilerimizin bรผyรผmesine destek verecek fonlama tarafฤฑnda ciddi anlamda bir hareket oldu. 14,6 milyar lira toplam kredi bรผyรผklรผฤŸรผne ulaลŸtฤฑk. Bu reel ekonomiye vermiลŸ olduฤŸumuz รถnemin bir gรถstergesi. Bunu yaparken fonlama kaynaฤŸฤฑnda mevduatฤฑ รถn planda tuttuk, yรผzde 28โ€™e yakฤฑn bรผyรผme ile 11,2 milyar lira mevduat bรผyรผklรผฤŸรผne ulaลŸtฤฑk. Toplam pasifler iรงinde mevduatฤฑn payฤฑ yaklaลŸฤฑk yรผzde 54.โ€

Gรผr, sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผme hedeflerine nasฤฑl devam edeceklerinin รถnemine iลŸaret ederek, โ€œBunun iรงin sermaye artฤฑลŸฤฑ kritik รงรผnkรผ reel ekonomiyi desteklerken sadece mevduat ve diฤŸer fonlama kaynaklarฤฑ deฤŸil, asฤฑl รถz sermayenin gรผcรผnรผ gรถstermek lazฤฑm. Bu konuda The Commercial Bankโ€™ฤฑn desteฤŸini hissettik ve 210 milyon liralฤฑk sermaye artฤฑลŸฤฑ gerรงekleลŸti. Bu tabii gรผvenin kanฤฑtฤฑ.โ€ diye konuลŸtu.  

ฤฐnsana yatฤฑrฤฑm konusunu รงok รถnemsediklerini belirten Gรผr, kaliteli hizmet ve mรผลŸteri memnuniyetinin bankanฤฑn รถncelikleri arasฤฑnda yer aldฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaydetti.

Kusursuz hizmet ve mรผลŸteri memnuniyeti prensibi kapsamฤฑnda danฤฑลŸman ลŸube konseptini geliลŸtirdiklerini ifade eden Gรผr, ลŸu ana kadar 13 ลŸubelerinin danฤฑลŸman ลŸube konseptine geรงiลŸini tamamladฤฑฤŸฤฑnฤฑ, kฤฑsa sรผre iรงerisinde 53 ลŸubelerinin tamamฤฑnฤฑn danฤฑลŸman ลŸube konseptine geรงirmiลŸ olacaklarฤฑnฤฑ dile getirdi. 

Gรผr, รผniversitelerle olan desteฤŸe ve iลŸ birlikteliklerini รถnemsediklerini aktararak, ร–zyeฤŸin รœniversitesi ile personelin geliลŸtirilmesi anlamฤฑnda รงok boyutlu bir iลŸ birliฤŸinin yapฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ, bunlarฤฑn รงeลŸitinin artฤฑracaklarฤฑnฤฑ kaydetti. 

MรผลŸterilere kategorik olarak bakmadฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Gรผr, โ€œEsasฤฑnda bir hayali var mฤฑ? Bunun iรงin efor sarfediyor mu? รœretime, istihdama katkฤฑ iรงin yola รงฤฑkmฤฑลŸ mฤฑ? Biz bu mรผลŸterinin yanฤฑndayฤฑz. รœrรผnlerimizi geliลŸtirerek gereken desteฤŸi vereceฤŸiz.โ€ dedi. 

โ€œAlternatif Bank reel sektรถre samimi destek iรงin kollarฤฑ sฤฑvadฤฑโ€

Bir gazetecinin, ABankโ€™ฤฑn Alternatif Bankโ€™a dรถnรผลŸรผmรผne iliลŸkin soru รผzerine Gรผr, bir deฤŸiลŸimin รถncรผsรผ olduklarฤฑnฤฑ belirterek, โ€œABank รงok kafa karฤฑลŸtฤฑrฤฑyordu, bunu biz de biliyoruz. Farklฤฑ markalarla iรง iรงe geรงiyordu. Kendi kimliฤŸimizi doฤŸru ifade etmeye ihtiyacฤฑmฤฑz vardฤฑ. Dolayฤฑsฤฑyla รถnemli bir deฤŸiลŸiklikle hem yรถnetim hem de yรถnetim kurulu iลŸ yapฤฑลŸ tarzฤฑmฤฑz, Alternatif Bank markasฤฑyla reel sektรถre samimi destek iรงin kollarฤฑ sฤฑvadฤฑ. MรผลŸterilerimiz bizi daha รงok gรถrecek.โ€ yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi. 

Gรผr, Tรผrkiye ile Katarโ€™ฤฑn iliลŸkilerine deฤŸinerek, karลŸฤฑlฤฑklฤฑ ticaretin geliลŸmesine Alternatif Bank olarak katkฤฑ saฤŸlayacaklarฤฑnฤฑ ve kรถprรผ gรถrevi gรถreceฤŸini dile getirdi. 

Bankanฤฑn bรผyรผme hedeflerine iliลŸkin sorusu รผzerine Gรผr, yoฤŸun รงalฤฑลŸmalar sonucu oluลŸturduklarฤฑ bir iลŸ planlarฤฑnฤฑn bulunduฤŸunu belirterek, ลŸunlarฤฑ kaydetti:

โ€œGรผnรผn sonunda bรผyรผyeceฤŸiz. Bรผyรผmenin arkasฤฑndaki en bรผyรผk ลŸey Tรผrk ekonomisine ve reel sektรถre destek vermek. Katar ile olan iลŸ birliฤŸini belli bir noktaya getireceฤŸiz. Bunun iรงin ciddi imkanlarฤฑmฤฑz var. BulunduฤŸumuz yer รงok daha iyi bir seviyede olacak. 53 ลŸubemiz var, bu ลŸubeler Tรผrkiyeโ€™deki toplam ticaretin neredeyse yรผzde 90โ€™ฤฑnฤฑn olduฤŸu hinterlandlarda ama gidecek รงok yerimiz var. ฤฐรงeriyi yeni mรผลŸterilerle doldurmaya bรผyรผmeye ihtiyacฤฑmฤฑz var. Sektรถrรผn รผzerinde bรผyรผme performansฤฑ ile รถnรผmรผzdeki 5 yฤฑl bizi iyi bir noktaya gรถtรผrecek, buna inancฤฑmฤฑz tam. Bunun iรงin kollarฤฑ sฤฑvadฤฑk.โ€

Gรผr, iki รผlkenin de geleceฤŸe dรถnรผk รถnemli planlarฤฑnฤฑn bulunduฤŸunu anlatarak, โ€œTรผrkiyeโ€™nin 2018 yฤฑlฤฑnda yatฤฑrฤฑm programฤฑna bakฤฑn, 3 bin 200 projeye, yaklaลŸฤฑk 83 milyar lira yatฤฑrฤฑm yapฤฑlacak. Eminim ki Katarโ€™ฤฑn da yatฤฑrฤฑmlarฤฑ var. Burada รถnemli olan o potansiyeli doฤŸru noktada bir araya getireceฤŸiz? Ticaretin kendisiโ€ฆ Kรถprรผ gรถrevi gรถreceฤŸiz.โ€ dedi. 

Bankanฤฑn felsefesinin ne olacaฤŸฤฑna ve ฤฐslami bankacฤฑlฤฑkta faaliyet gรถsterip gรถstermeyeceklerine yรถnelik soru รผzerine Gรผr, ลŸunlarฤฑ anlattฤฑ:

โ€œฤฐslami bankacฤฑlฤฑk konusunda Joseph bana bรถyle bir ลŸey sรถylemedi, bรถyle bir ลŸey yok tabii ki. Ama ลŸu var, bulunduฤŸunuz pazarฤฑn gereฤŸi neyse iyi bir bankaysanฤฑz mรผลŸterinin ihtiyacฤฑ duyduฤŸu รผrรผnรผ proaktif ลŸekilde geliลŸtirip koyarsฤฑnฤฑz. Dolayฤฑsฤฑyla biz diyoruz ki Tรผrkiye bรผyรผyor, iyi bir hikayesi var. Bรผyรผyen ekonominin iรงindeki destek verilmesi gereken basiretli taciri biz bulacaฤŸฤฑz, beraber yola รงฤฑkacaฤŸฤฑz ve devam edeceฤŸiz. Tรผrk bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn fonlama kaynaฤŸฤฑnฤฑn aฤŸฤฑrlฤฑฤŸฤฑ mevduat. Tabii ki mevduata biz de ihtiyaรง duyuyoruz. Sendikasyonlar, farklฤฑ borรงlanma gereรงlerini konuลŸacaฤŸฤฑz. Bizim herhangi bir ลŸekilde kurumsal veya ticari bankacฤฑlฤฑk yapacaฤŸฤฑzโ€™ gibi bir felsefemiz yok. Bize ihtiyaรง duyulan her noktada bizim kapฤฑmฤฑz aรงฤฑk. Biz mรผลŸteriye donanฤฑmlฤฑ gideceฤŸiz. ฤฐyi bir ekip, alt yapฤฑ ve sรผreรง ile gideceฤŸiz ve fark yaratmaya รงalฤฑลŸacaฤŸฤฑz.โ€

“Tรผrkiye ve Katar ekonomisini iki รผlkenin yararฤฑna olacak ลŸekilde destekleyeceฤŸiz”

The Commercial Bank Grup รœst Yรถneticisi (CEO) ve Alternatif Bank Yรถnetim Kurulu BaลŸkan Vekili Joseph Abraham ise kendileri iรงin Tรผrkiyeโ€™nin รถnemli bir รผlke olduฤŸunu belirterek, Tรผrkiye ile Katar arasฤฑnda gรผzel bir iliลŸkinin bulunduฤŸunu, bu iliลŸkinin Katarโ€™a uygulanan ablukadan sonra daha da geliลŸtiฤŸini kaydetti. 

2017โ€™de Tรผrkiyeโ€™nin Katarโ€™a yaptฤฑฤŸฤฑ ihracatฤฑn 2016โ€™ya gรถre yรผzde 46 arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade eden Abraham, sรถzlerine ลŸรถyle devam etti: 

โ€œTรผrkiyeโ€™den Katarโ€™a ihraรง edilen sรผt รผrรผnlerinde ciddi bir artฤฑลŸ var. ArkadaลŸlarฤฑm artฤฑk diyor ki ‘Bizim รงocuklar Tรผrk sรผtรผ iรงiyor’. Dolayฤฑsฤฑyla Tรผrk ลŸirketleri ve iลŸ dรผnyasฤฑ iรงin Katar รถnemli bir alan. Tarฤฑm ve lojistik gibi alanlarda Tรผrkiye, Katarโ€™da รถnemli geliลŸmeler elde ediyor. Katar da Tรผrkiyeโ€™ye yatฤฑrฤฑm yapmaya devam edecek. Commercial Bank ile Alternatif Bank birlikte Tรผrkiye ve Katar ekonomisini iki รผlkenin yararฤฑna olacak ลŸekilde destekleyecektir. Alternatif Bankโ€™a yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz yaklaลŸฤฑk 1 milyar dolarlฤฑk yatฤฑrฤฑm, Katar รถzel sektรถrรผ tarafฤฑndan ลŸu ana kadar Tรผrkiyeโ€™de yapฤฑlan en yรผksek tutardaki yatฤฑrฤฑmdฤฑr. PlanlanmฤฑลŸ 300 milyon dolarlฤฑk bir sermaye artฤฑลŸฤฑmฤฑz var. Alternatif Bank ile bรผyรผmemizi devam ettireceฤŸiz. Hem sanayinin hem de ticaretin bu ลŸekilde geliลŸmesini saฤŸlayacaฤŸฤฑz. The Commercial Bankโ€™ta kurumsal yรถnetiลŸim ve profesyonellik konusunda ciddi adฤฑmlar atฤฑlฤฑyor.โ€

Abraham, 4 hilalden oluลŸan yeni logoyu ve markayฤฑ รงok beฤŸendiklerini anlatarak, โ€œThe Commercial Bankโ€™ฤฑn logosunda hilal var, Tรผrk BayraฤŸฤฑ iรงinde de hilal var. ร‡ok รถnemli bir sembol. Alternatif Bank iรงin yeni bir รงaฤŸ baลŸlฤฑyor.โ€ dedi.  

โ€œBiz organik bรผyรผmeye odaklanฤฑyoruzโ€

Bir gazetecinin, ABankโ€™ฤฑn Alternatif Bankโ€™a dรถnรผลŸรผmรผne iliลŸkin sorusu รผzerine Abraham, son derece mantฤฑklฤฑ bir dรถnemde marka adฤฑnฤฑn deฤŸiลŸtiฤŸini sรถyledi. 

Sermaye ve satฤฑn almalara iliลŸkin soru รผzerine ise Abraham, โ€œSermaye ile noktalara deฤŸinecek olursak, biz 300 milyon dolarlฤฑk bir ek sermaye koyuyor olacaฤŸฤฑz, Alternatif Bankโ€™ฤฑn bรผyรผme planlarฤฑnฤฑ desteklemek aรงฤฑsฤฑndan. Alternatif Bank รถnemli bir bรผyรผklรผฤŸe ulaลŸacak. Satฤฑn alma aรงฤฑsฤฑndan bakacak olursak, biz organik bรผyรผmeye odaklanฤฑyoruz. Satฤฑn almalar bizim bรผyรผme stratejimizin iรงine girmiyor. ฤฐlk odak noktamฤฑz organik olarak bu iลŸi bรผyรผtmek.โ€ 

Abraham, iki รผlke arasฤฑndaki ticarette iลŸ birliklerinin รถzel sektรถr dรผzeyinde olacaฤŸฤฑnฤฑ, hรผkรผmetler arasฤฑ iliลŸkilerden ortaya fฤฑrsatlar รงฤฑkarsa bunlarฤฑ deฤŸerlendireceklerini sรถyledi.

โ€œKatarโ€™dan Tรผrkiyeโ€™ye sanayi, tarฤฑm ve emlak yatฤฑrฤฑmlarฤฑ beklenebilirโ€

Tรผrkiyeโ€™nin cari aรงฤฑk sorununun yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ etkileyip etkilemeyeceฤŸine yรถnelik soru รผzerine Abraham, Tรผrkiyeโ€™nin รถnemli bir ekonomi olduฤŸunu aktararak, ลŸunlarฤฑ dile getirdi:

โ€œBunlar bรผyรผme aลŸamasฤฑndan geรงen her ekonominin doฤŸal bir parรงasฤฑdฤฑr. Bizim uzun vadede felsefemizi etkilemeyecektir. Ne ekonomideki durum ne de dรถviz kurlarฤฑ iรงin bรถyle dรผลŸรผnmรผyoruz. ฤฐniลŸ รงฤฑkฤฑลŸ olacak ekonomi bu ลŸekilde bรผyรผyecektir. En รถnemli konu deneyimli ve yetkin bankacฤฑlarla รงalฤฑลŸmaktฤฑr. Zaten iyi bir รถz kaynak sermayesi Tรผrkiyeโ€™de var. ฤฐyi bir ลŸekilde yรถnetince atlatฤฑrsฤฑnฤฑz.

Tรผrkiyeโ€™nin รงok gรผรงlรผ ve olumlu bir bรผyรผme gรถsterdiฤŸine inandฤฑฤŸฤฑmฤฑz iรงin 300 milyon dolarlฤฑk ek yatฤฑrฤฑm yapฤฑyoruz. Katar gฤฑda gรผvenliฤŸini saฤŸlamaya รงalฤฑลŸฤฑyor. Tรผrkiye bu aรงฤฑdan pek รงok imkana sahip. Tarฤฑm, gฤฑda iลŸleme, lojistik aรงฤฑsฤฑndan iyi bir pozisyonu var. Turizm aรงฤฑsฤฑndan da aynฤฑ ลŸey sรถz konusu, Katar ve Kรถrfez bรถlgesinden herkes Tรผrkiyeโ€™ye turistik gezi yapฤฑyor. Aynฤฑ ลŸey emlak sektรถrรผ iรงin de geรงerli. Katarโ€™dan Tรผrkiyeโ€™ye sanayi, tarฤฑm ve emlak yatฤฑrฤฑmlarฤฑ beklenebilir.โ€ 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.473546.48480.03%
EURO 52.955552.965-0.34%
JAPON YENฤฐ 3.473.478-0.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.368657.3947-0.14%
STERLฤฐN 61.432461.4409-0.28%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84326.8453-0.17%
RUS RUBLESฤฐ 0.62130.62360.5%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4125.37-1.59%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6157.86-1.67%
GRAM ALTIN SERBEST P.6222.55-1.69%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)92.82-4.57%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)133350.00-1.73%
HAS ALTIN GRAM (TL)6127.07-1.67%
SPOT ALTIN KG (TL)131826.00-1.69%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41721.00-2.07%
GรœMรœลž/ONS ($)62.15-4.55%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62220.83 -2.9343%
Ethereum 1649.78 -5.5987%
Tether USDt 1.00 -0.0148%
BNB 571.38 -3.4294%
Solana 68.82 -6.5616%
USDC 1.00 0.0009%
XRP 1.10 -2.9717%
Dogecoin 0.08 -5.5154%
Toncoin 1.54 -6.6862%
Cardano 0.15 -4.9084%
Shiba Inu 0.00 -3.4955%
Avalanche 6.18 -1.1324%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam