Yรผksek Seรงim Kurulunun (YSK) aldฤฑฤฤฑ karar uyarฤฑnca, daha รถnce seรงime 4 gรผn kala sandฤฑk kurulu baลkanlarฤฑnca alฤฑnan oy pusulalarฤฑ ve diฤer malzemelerin bulunduฤu seรงim torbalarฤฑ, artฤฑk seรงim sabahฤฑ bina sorumlularฤฑnca alฤฑnarak sandฤฑk kurulu baลkanlarฤฑna ulaลtฤฑrฤฑlacak.
AA muhabirinin aldฤฑฤฤฑ bilgiye gรถre, kurulun bugรผnkรผ gรผndeminde gรถrรผลรผlen konulardan biri, seรงim torbalarฤฑnฤฑn teslimi oldu.
Kurul, anayasa deฤiลikliฤine iliลkin halk oylamasฤฑ iรงin 3’ten fazla sandฤฑk kurulan yerlerde oy pusulalarฤฑ ve seรงim malzemelerinin bulunduฤu seรงim torbalarฤฑnฤฑn bina gรถrevlilerince halk oylamasฤฑnฤฑn yapฤฑlacaฤฤฑ 16 Nisan Pazar sabahฤฑ alฤฑnmasฤฑna karar verdi.
Bina gรถrevlilerinin bu torbalarฤฑ alarak, seรงim baลlamadan รถnce sandฤฑk kurulu baลkanlarฤฑna tutanakla teslim etmesi kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Daha รถnceki uygulamaya gรถre, sandฤฑk kurulu baลkanlarฤฑ seรงim malzemelerinin bulunduฤu torbalarฤฑ, seรงimden 4 gรผn รถnce alฤฑyor ve evlerinde muhafaza ediyordu.







