Yuan dolar karşısında geriliyor

Yuan dolar karşısında geriliyor

FED'in tahvil alım miktarını düşürmesi ve faiz artırımı için 2015'i işaret etmesi uluslararası piyasaları etkiliyor. Çin para birimi yuan dolar karşısında son 1 yılın en düşüğünde. Altın Kırım'daki gerginliğe rağmen geriliyor

A+A-

Çin'in para birimi yuan, Fed'in aylık tahvil alım miktarını bir kez daha 10 milyar dolar azaltma kararını açıklamasının ve Fed
Başkanı Yellen'in ilk faiz artırımının beklenenden daha erken gelebileceğine işaret etmesinin ardından ABD Doları karşısında son 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Doları/Yuan paritesi bugün 6,2234 seviyesine kadar yükseldi.  Şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,45 artıyla 6,2221'den işlem  görüyor.  

Altın zayıflıyor

Fed Başkanı Janet Yellen'in ilk faiz artırımının beklenenden daha önce gelebileceğine işaret etmesi ve FOMC'in aylık tahvil alım miktarını bir kez daha düşürmesinin ardından uluslararası  piyasalarda altın fiyatının gerilemesi bekleniyor.  

Spot altın için ilk destek 1.320 dolar/ons seviyesi. Analistler, buranın altında ise 1.307 dolar/ons desteği olduğuna işaret ediyorlar. Bununla birlikte analistler Rusya'nın  Kırım'ı ilhak etmesinin yarattığı gerilimin devam ettiğini ve  bu gerilimin altın fiyatlarına destek verebileceğini de vurguluyorlar.

Spot altın fiyatı, son 3 günde yüzde 4,5 geriledi. Hafta başında  spot altına 1392,08 dolar/ons ile son 6 ayın en yüksek seviyesini  görmüştü.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.