Yunan halkını etkileme yarışı

Yunan halkını etkileme yarışı

Avrupa ve Atina yönetimleri Yunan halkını etkilemek için çalışacak

A+A-


Avrupa ve Yunanistan'da liderler dünden itibaren bir seçim kampanyasına başladılar bir hafta devam edecek bu süreç yorgun durumdaki Yunan seçmenleri adeta sakalla bıyık arasında tercih yapmaya yönlendirecek.

Yunanistan'ın hafta sonunda uluslararası kreditörlerin kurtarma kredisi karşılığında getirdiği koşulları halk oylamasına götürme kararı küresel düzeyde piyasaları salladı, ancak yıkıma neden olmadı. Yunanistan'da bankacılık sistemi geçici süreyle kapatıldı ve ATM'lerden çekilecek olan para miktarı tüketici başına 60 euro ile sınırlandı.

Yunanistan'ın sol kanattaki Syriza hükümetinin Başbakanı Alexis Tsipras, Yunanlı seçmenleri Avrupalı otoriteler ve IMF tarafından sunulan acı  reçeteye haır demeleri konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Avrupalı liderler ise Atina yönetiminin aksine referandumda hayır kararı çikmasının Yunanistan'ın eurodan travmatik bir çıkış yaşamasına neden olabilecek bir gelişme olarak görüyorlar.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claue Juncker, konuya dair açıklamasında, "Ölmekten korkuyor olmanız, İntihar etmenizi gerektirmemeli" ifadelerini kullandı ve Yunan halkını hükümetin karşı çıktığı bütçe kesintiler ve politika düzenlemelerinin Yunan ekonomisini rayına sokmak için en iyi yol olduğu konusunda ikna etmeye çalıştı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.