Yunanistan çark etti, anlaştı

Yunanistan çark etti, anlaştı

Euro Bölgesi maliye bakanları grubunun başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın bugünkü önerileri memnuniyet verici olduğunu açıkladı

A+A-

Eurogroup olarak adlandırılan euro bölgesi maliye bakanları grubunun başkanı Jeroen Dijsselbloem, maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

*Yunanistan'ın bugünkü önerileri memnuniyet verici

*Yunanistan'ın önerileri bu hafta içinde bir anlaşmanın temelini oluşturabilir

*Yunanistan ile kreditörleri arasındaki çalışmalar bugün başlayacak

*Kreditörlerin ilk görüşü Yunanistan'ın tasarısının kapsamlı olduğu yönünde, ancak tutarlı olup olmadığı henüz net değil

Tekrar toplanacaklar

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, euro bölgesi maliye bakanlarının bugünkü toplantısının sona erdiğini, bakanların bu hafta içinde tekrar toplanacağını açıkladı.

IMF'ye borçlarında temerrüde giderek yaklaşan Yunanistan, bugünkü euro bölgesi maliye bakanları ve sonrasındaki devlet başkanları toplantısı öncesinde kreditörlerini mali yardım vermeye ikna etmek için, yeni bir ekonomik reform tasarısı sunmuştu.

Dombrovskis Twitter'da yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın önerileri memnuniyet verici, ancak (AB ve IMF) kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam etmeli.... (Eurogroup) bu hafta tekrar toplanacak. Önümüzdeki günlerde anlaşmaya varmamız gerekiyor" dedi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.