Yunanistan konusu hafta sonuna kaldı

Yunanistan konusu hafta sonuna kaldı

Yunanistan uluslararası kreditörleri ile dün yaptığı görüşmelerde anlaşma sağlamayı yine başaramad

A+A-

Yunanistan uluslararası kreditörleri ile dün yaptığı görüşmelerde anlaşma sağlamayı yine başaramadı ve Önümüzdeki hafta bir temerrüt yaşamadan önce son bir çaba olmak üzere Cumartesi günü üst düzeyde yeniden bir araya gelinmesine hazırlanılıyor.

Euro bölgesi Maliye bakanları son bir hafta içinde yapılan üçüncü toplantılarını da anlaşmaya varamadan tamamladı. Kreditörler Atina hükümetine sunulmak üzere masaya yeni bir "reform karşılığı nakit" anlaşması koydular.

Yunanistan'ın en büyük kreditörü konumundaki Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel Euro bölgesi maliye bakanlarının Cumartesi günü yapacağı görüşmenin süresi dolmakta olan Yunanistan açısından kesin bir öneme sahip olacağını belirtti.

Merkel anlaşmaya varılmazsa ne olacağına yönelik spekülasyonlarda bulunmayı reddetti ancak, hükümet liderlerinin bu karmaşık görüşmelere müdahil olmaması gerektiğini dile getirerek, Yunanistan için eski program kapsamında verilmesi gereken ancak halen dondurulmuş olan paradan başka bir kaynak olmadığını vurguladı.

Hafta sonu yapılacak olan görüşmelerde bir anlaşmaya varılamaz ise Yunanistan'ın önümüzdeki hafta salı günü IMF'ye yapması gereken ödemlerde temerrüt yaşaması riski ortaya çıkacak.

Bu durum ise bankalardan mevduat kaçışı ve buna bağlı olarak sermaye kontrolleri getirilmesi riski tetiklenecek.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.