Ekonomisini yeniden canlandฤฑrmaya รงalฤฑลan Yunanistan, bu hafta turistlere kapฤฑlarฤฑnฤฑ aรงmaya hazฤฑrlanฤฑyor.
รlke, aลฤฑlanmฤฑล, testi negatif รงฤฑkan ya da hastalandฤฑktan sonra vรผcudunda antikor olduฤunu gรถsteren testlere sahip turistleri kabul edecek. รlkede tรผm aลฤฑlar kabul edilirken, turistlere rastgele testler yapฤฑlmasฤฑ da รถngรถrรผlรผyor.
Yunanistan Turizm Bakanฤฑ Haris Theoharis, รผlkenin turizm aรงฤฑlฤฑmฤฑnฤฑ anlatฤฑrken “Hayatฤฑmฤฑzda รถncelikler artฤฑk yer deฤiลtirdi” ifadelerini kullandฤฑ. Bakan gerekmesi durumunda sฤฑnฤฑrlarฤฑn tekrar kapatฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
รlkede istihdamฤฑn yรผzde 25’i, milli gelirin ise yaklaลฤฑk beลte biri turizm sektรถrรผnden geliyor. Turizm รถzellikle sฤฑnฤฑrlฤฑ ekonomik aktivitenin bulunduฤu bรถlgelerde yerel ekonomiyi destekleyen bir sektรถr olarak รถne รงฤฑkฤฑyor.
Turizm aรงฤฑlฤฑmฤฑnฤฑn yanฤฑnda รผlke bรถlgeler arasฤฑ seyahat kฤฑsฤฑtlamasฤฑ gibi bazฤฑ koronavirรผs รถnlemlerini kaldฤฑrmaya hazฤฑrlanฤฑyor.







