Yunanistan'a yeni kredi yok

Yunanistan'a yeni kredi yok

AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun oluşturduğu Troyka'dan olumlu rapor gelmedikçe Yunanistan'a yeni kredi verilmeyecek

A+A-

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun oluşturduğu Troyka'dan olumlu rapor gelmedikçe Yunanistan'a yeni kredi gönderilmeyeceği işaretini verdi.

Avro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları toplantısının ardından basına konuşan Dijsselbloem, Atina'yı yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri bahanesiyle reformları durdurmaması konusunda uyardı.

Dijsselbloem, Yunanistan ve Troyka'dan müzakereleri hızlandırmaları talep ederek "Sadece olumlu gözden geçirme (raporu çıkması) halinde bu konuyu tekrar gündemimize alacağız" ifadesini kullandı.

Avro Grubu Başkanı  Dijsselbloem, "Gözden geçirme eylül ekimden beri devam ediyor  ve bence bunun bir an önce sonuçlandırılması hepimizin ortak çıkarına" dedi.

Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'da aylardır devam eden deflasyonun uzun bir süre daha hüküm sürmesi halinde "büyük risk oluşturacağını" belirtti.

Bu yıl 4 milyar avro ilave finansmana ihtiyaç duyacağı hesaplanan Yunanistan için 2015'te beklenen açığıyla yaklaşık 10 milyar avroluk yeni bir kurtarma paketi hazırlanması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.