Yurtiçi piyasalar TCMB'yi bekliyor, ABD piyasaları kapalı

Yurtiçi piyasalar TCMB'yi bekliyor, ABD piyasaları kapalı

Piyasalar TCMB'nin bugün 14:00'te açıklanacak faiz kararına odaklanacak. Öte yandan ABD piyasaları da Şükran Günü nedeniyle kapalı.

A+A-

Piyasalarda bugün gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararında olacak.

ABD piyasalarının kapalı olduğu günde, yurt dışında öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Öne çıkan başlıklar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Enflasyondaki düşüşü daha net bir şekilde 2024 ortasından itibaren görmeye başlayacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Gazze’de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerinde nüfuz sahibi ülkeler kalıcı barış için baskı yapmalı" dedi.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya üzerinden yasa dışı geçişleri durdurmak için cuma gece yarısından itibaren Rusya ile olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatacaklarını duyurdu.

Hollanda düzenlenen erken genel seçimde, sandık çıkış anketine göre aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin 35 sandalye alarak seçimi kazanması bekleniyor.

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’ndeki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklandı. ABD basınında yer alan haberlerde, FBI’ın söz konusu patlamayı “terör saldırısı” girişimi olarak ele aldığı aktarıldı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ile Filistin arasındaki ateşkese ilişkin, “İsrail ateşkese uymazsa savaş bölgeye yayılır” dedi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistin ile yapılan esir takası anlaşmasına yönelik itirazı reddetti.

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayında üst üste ikinci haftada da artış yaşandı.

Atlanta Fed, GDPNow modeli ile oluşan ABD'nin 2023 yılı dördüncü çeyrek dönemine ilişkin tahmini yükseldi.

Paraguay Merkez Bankası(BCP), üst üste dördüncü toplantısında da faiz oranını aşağı çekti, ancak bu kez indirimi 25 baz puanla değil 50 baz puanla yaptı.

İlgili Haberler