Zeybekci: Faiz artışı iyi bir şey değil

Zeybekci: Faiz artışı iyi bir şey değil

Ekonomi Bakanı Zeybekci, kalıcı ihtimali olan faizin ülkenin büyümesinde ve istihdamında iyi bir şey olmadığını söyledi

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkede hiç kimse faiz artışının ekonomiye faydalı olacağını beklemiyor ve öyle bir şey de söylemiyor. Biz kalıcı ihtimali olan faizin ülkemizin, büyümesinde ve istihdamında iyi birşey olmadığının altını çiziyoruz" dedi.

Zeybekci, D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi'yi kabulde yaptığı konuşmada, yılın ilk ihracat rakamlarının açıklandığını anımsatarak, söz konusu rakamın bugüne kadarki ocak ayı rakamları açısından da rekor olduğunu belirtti.

Bu yıl 166 milyar dolarlık ihracat hedefinin çok rahatlıkla geçilebileceğini kaydeden Zeybekci, "Şu anda ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler de ihracatımızı artış yönlü destekler halde" dedi.

Zeybekci enflasyonla ilgili olarak da "TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının detaylarını tam olarak görmemekle beraber, ana ve ara tüketim malları ve hammaddelerde uzun vadeli enflasyon yaratacak bir şey olmadığını gördüm bu sevindirici. Şubat, Mart gibi tekrar düzelerek, enflasyon hedeflerine doğru pozitif gelişmeler yaşanacaktır" diye konuştu.

Zeybekci, Merkez Bankasının yaptığı faiz artırımı konusunda da bunun kalıcı ve uzun vadeli olmadığını ifade ederek, Türkiye'nin Hazine olarak, devlet olarak uzun vadede faizlerinde belirgin bir artışın şu ana kadar olmadığını ve yakın gelecekte olmayacağını görüyoruz. Bu ülkede hiç kimse faiz artışının ekonomiye faydalı olacağını beklemiyor ve öyle bir şey de söylemiyor. Biz kalıcı ihtimali olan faizin ülkemizin, büyümesinde ve istihdamında iyi bir şey olmadığının altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.