Zeybekci: Yeni teşvik paketleri gelecek

Zeybekci: Yeni teşvik paketleri gelecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yazın sonuna doğru bir paket daha yılın sonuna doğru bir paket daha yapıp toplam 3 paketle taçlandıracağız" dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bu yıl içinde yeni teşvik paketleri gelecek" dedi.

Nihat Zeybekci, "Yapılan paketlerle ilgili hiçbir şey seçimlerle ilgili değildir. Emeklilik ile ilgili olan da herkesin uzun zamandır talep ettiği şeylerdi. Attığımız adımlar isabetli adımlar. Diğerlerine oyun alanı bırakmadığımız adımlardır. Diğer taraftan şöyle bakalım, Cumhurbaşkanımızın manifestosuna bakıp bir de onların söylediklerine bakalım" dedi.

Zeybekci, "Bu yeni sistem, spekülatif hareketlere en az geçit veren sözlerdir. Yeni sistemin en önemli özelliği mevzubahis vatansa gerisi teferruattır diyenlerin bir araya geldiğidir.  Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi, yatırımcı ile her şeyi konuşabildiği, her şeyi pazarlık edebildiği... Biz buradaki yönetim ile beraber yatırımları Türkiye'ye kazandırdık. Bakanlar Kurulu kararı ile yapıyoruz bunları. Bu yetki, yaşayan bir yetki. Devamlı olan bir yetki. Bu yetki olduğu gibi devam edecek. Sürekliliği olacak. Haftada 3-4 firma ile yatırımları konuşuyoruz. Hepsini gözden geçirip, 7 ayrı alanda bizim istediğimiz tutarlarda oturup görüşüyoruz. Bunların içinde çok önemli görüşmelerimiz var, devam edecek. İkincisi, üçüncüsü" şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekci, "Yılın ilk çeyrek büyümemiz 10-11 Haziran gibi açıklanacak. Hep beraber göreceğiz. Türkiye'nin büyümesi ile ilgili 7-8 kuruluş ortalaması yüzde 3'ün altındaydı. Yıl boyunca 3-4 defa revize ettiler. İhracatımız ile ilgili tahminlerimizi birebir tutturduk. Anket yöntemi ile ihracatçılarımıza soruyoruz, hesaplıyoruz. Bu sene ile ilgili de çok net sözler söyledik. Üçüncü çeyrek büyümemiz yüzde 7'nin üzerinde olacak. Yüzde 7.3 civarında diyoruz. Yüzde 6+ üzerinde görüyoruz. Bunun en çok sevindirici alanı diyeceğimiz de özel sektör yatırımları ile... 2018 yılı birinci çeyrek net bir tahmin söyleyebiliyorum ama yıl sonunda yüzde 6+ üzerinde büyümemiz olacak" dedi.

Zeybekci:, "(2018 büyüme tahmini) Yıl boyu büyümemizi yüzde 6 ve üzerinde görüyoruz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.